De Pro League steunt de Belgian Homeless Cup op de Internationale dag tegen de Armoede

© Photo News

17.10.2018 - Vandaag 17 oktober is de Internationale Dag tegen de Armoede. De gelegenheid voor de Belgian Homeless Cup (BHC) om haar campagne "My Team, My Home" te lanceren. Door de voetbalwereld te verenigen achter dezelfde slogan, wil de BHC zoveel mogelijk mensen bewust maken van de kracht van een voetbalteam in de strijd tegen armoede. Dit doet zij ondermeer door de organisatie van een toernooi voor de Beurs in Brussel en verschillende lokale initiatieven verspreid in het ganse land.

Als partner van de Belgian Homeless Cup, is de Pro League overtuigd van de sociale kracht van een voetbalteam. Het gevoel van thuiskomen wanneer je deur van de kleedkamer opent en je er de gezichten van jouw teamgenoten ziet, wordt gedeeld door alle voetballers. Dat gevoel staat los van herkomst, leeftijd, geslacht of levenswandel. Het is de reden waarom de hele voetbalwereld er voor gekozen heeft om zich solidair te verklaren met de BHC door deel te nemen aan de campagne My Team, My Home. Daarom delen wij vandaag, op de Internationale Dag tegen de Armoede, samen met zo veel mogelijk voetbalteams het campagnebeeld op onze online media delen, met de boodschap: On the international day for the eradication of poverty, I stand with the Belgian Homeless Cup #MyTeamMyHome #EndPoverty .

Een nationaal toernooi in Brussel, lokale evenementen overal in België

Sinds haar oprichting in 2008 is de Belgian Homeless Cup een organisatie geworden die over het hele land actief is en nationale steun krijgt. Op 17 oktober nodigt de BHC partners, vrienden en pers uit naar een toernooi op het Beursplein, in het hart van de hoofdstad. Van Kortrijk tot La Louvière en van Moeskroen tot Antwerpen worden de samenwerkingen tussen voetbalclubs en sociale organisaties concreet gemaakt in lokale evenementen die de problematiek van dak- en thuisloosheid onder de aandacht brengen.

Praktisch
Locatie: op het Beursplein van Brussel
De pers is welkom op woensdag 17 oktober
● Om 12u45 wordt een Meet&Greet georganiseerd met de spelers en speelsters van de homeless teams van RSC Anderlecht en BX Brussels.
● Om 13u00 wordt de aftrap voor de wedstrijd RSC Anderlecht - BX Brussels gegeven door de vertegenwoordigers van beide clubs. Meer informatie
● Belgian Homeless Cup: Bert Ballegeer (coordinator), [email protected] | tel. 0493 63 57 52
● Belgian Homeless Cup: Lisa Delmoitiez (medewerker communicatie), [email protected] | tel. 0472 96 45 68

Gerelateerde artikels

  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini