De Pro League vernieuwt haar samenwerking met Nielsen Sports voor de volgende drie seizoenen

Na een geslaagde samenwerking van vijf jaar, is de collectieve overeenkomst voor de media-evaluatie van de sponsoring van alle clubs van de Jupiler Pro League en van de 1B Pro League voor de seizoenen 2020/2021, 2021/2022 en 2022/2023 vernieuwd.

Nielsen Sports, wereldleider in consulting en evaluatie van sportmarketing, zal opnieuw de media-visibiliteit  analyseren en valoriseren van de partners van alle professionele voetbalclubs in België en zal essentiële gegevens voor de optimalisatie en de ontwikkeling van hun commerciële strategie blijven leveren.

 "We zijn erg blij dat we onze samenwerking met de Pro League kunnen vernieuwen en dat we alle clubs kunnen blijven helpen en ondersteunen bij de ontwikkeling van hun commerciële- en sponsorstrategie. In de huidige context wordt deze missie nog belangrijker en we hebben er alle vertrouwen in dat we de juiste oplossingen kunnen bieden en de nodige antwoorden kunnen geven op de nieuwe uitdagingen waarvoor de clubs momenteel staan. Dit teken van vertrouwen is voor ons bijzonder ontroerend omdat de Pro League een nieuw tijdperk is ingegaan. Na veel voorbereidend werk op commercieel niveau is er alvast de eerste beloning gekomen met de ondertekening van het historische contract voor de toewijzing van de televisierechten aan Eleven Sports (niet alleen historisch vanwege het bedrag, maar ook vanwege de inhoud en het aanbod voor de voetbalfans). We zijn er erg trots op dat we een van de trouwe partners van de Pro League zijn in deze ontwikkeling", verklaart Jerome Bouchat, Managing Director van Nielsen Sports België.

Nielsen zal ook een continue begeleiding bij het gebruik van de door hen aangeleverde studies voorzien voor de clubs om zo hun positie op de Belgische sponsormarkt te kunnen optimaliseren en om de clubs in hun gesprekken met huidige en potentiële partners bij te staan.  

Pierre François, CEO van de Pro League, gaat verder : “Wij zijn verheugd een verlengde samenwerking met Nielsen Sports te kunnen aankondigen. Het doel van de Pro League is om haar clubs te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Deze collectieve deal begeleidt alle Pro League-clubs bij de waardering van hun partnerships en de verdere ontwikkeling van hun commerciële strategie. De evaluaties die door Nielsen gemaakt en aangeleverd worden, zullen de sponsorstrategieën van onze clubs mee vorm geven. De Pro League steunt op haar trouwe partners in deze huidige context en is dan ook tevreden het partnership met Nielsen Sports de komende 3 jaar verder te kunnen zetten.”

Deze collectieve deal begeleidt alle Pro League-clubs bij de waardering van hun partnerships en de verdere ontwikkeling van hun commerciële strategie.Pierre François, CEO Pro League