De uitbreiding van de Super League 2020-2021

© © Cor Vos Fotopersburo-Video ENG - Postbus 210 3190 AE Hoogvliet (Rt) - Nederland - www.corvospro.com

De Pro League heeft het voorbije jaar in overleg met de RBFA haar engagement voor het damesvoetbal getoond en heeft zo verschillende initiatieven ondernomen om de Super League de nodige en verdiende aandacht te geven.

Zo werden de damesteams opgenomen in het Panini Pro League album en was er uiteraard vooral de integratie van deze competitie in de tender voor de toekenning van de mediarechten die werden toegekend aan Eleven Sports, nieuwe mediapartner van de Pro League.

"We zijn ervan overtuigd dat de prestaties van de Red Flames op het internationale toneel zullen blijven verbeteren als het Super League-kampioenschap in kwaliteit verbetert. We konden snel twee Pro League-clubs overtuigen om een damesteam op te richten(Sporting de Charleroi) of bijkomend te investeren in hun bestaande team (Zulte-Waregem). Dankzij het behalen van de licentie door kampioen (Eendracht Aalst) en vice-kampioen (White Star Woluwe) van de 1e nationale afdeling, zal de Super League versie 20-21 nu aanvangen met 10 teams.", aldus een verheugde Pierre François, CEO van de Pro League.

De Super League omvat een reguliere competitie van 18 dagen en vervolgens play-offs, waarbij de eerste 5 teams in 8 dagen strijden om de titel van kampioen en de laatste 5 gevechten om de afdaling te voorkomen. De Pro League en Eleven Sports zullen binnenkort communiceren over het programma van de Super League.