“Dichter bij voetbal”: nieuwe brand identity voor de Pro League

Begin juli is in het voetbal traditiegetrouw de periode van de nieuwe start. Teams komen opnieuw samen. Nieuwe spelers, nieuwe outfits, een nieuw begin. 

Ook de Pro League staat in de startblokken. Na 10 jaar vernieuwt de Pro League zijn visuele identiteit. Samen met branding agency Mirror Mirror werd vertrokken van een wit blad en gefocust op de essentie. Het resultaat is een beeldmerk dat focust op de core activiteit van de Pro League: 1 bal, 2 teams. 

De visuele identiteit keert terug in de verschillende competitiebrandings en vormt de link tussen het institutionele merk Pro League en de competities.

Brand agency Mirror Mirror is trots over het resultaat: “Ons doel was de eigenheid en identiteit van de Pro League te vertalen naar een overkoepelende visuele identiteit. Eén die een perfecte vertaling is van waar de organisatie voor staat: passie, emotie, verbinding en lokaliteit. We creëerden een hedendaags, sterk beeldmerk dat zich ontplooit tot een dynamisch, visueel systeem. We reikten een toolbox aan die de Pro League helpt om een duurzame connectie tussen clubs, spelers en supporters tot stand te brengen.”

De visuele identiteit wordt vervolledigd door een nieuwe baseline: Dichter bij voetbal. Deze baseline ademt waar we als Pro League voor willen staan.Stijn Van Bever, Head of communications Pro League

De visuele identiteit wordt vervolledigd door een nieuwe baseline: Dichter bij voetbal. “Deze baseline ademt waar we als Pro League voor willen staan”, aldus woordvoerder Stijn Van Bever. “De passie en de liefde voor onze ploegen, de sfeer op de tribunes, de intensiteit op het veld, de camaraderie in de tribunes, de zetel of op café. We brengen de fans dichter bij de clubs en de clubs dichter bij de fans, ook via de samenwerking met onze nieuwe mediapartner Eleven Sports. De Pro League moet een sterk merk worden, synoniem voor voetbal en passie.“