Discriminerende spreekkoren: KVC Westerlo aanvaardt strafmaat van bondsparket

© Photo News

KVC Westerlo diende vrijdag te verschijnen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Professionele voetbal nadat de Match Delegate discriminerende spreekkoren had genoteerd tijdens de wedstrijd RE Virton - KVC Westerlo.

Het bondsparket stelde dat de aangehoffen spreekkoren "niet meer te maken hebben met een sportieve rivaliteit maar eenvoudigweg kwetsend zijn tegenover een ganse bevolkingsgroep..."

De verdediging van KVC Westerlo gaf aan de inbreuk niet te betwisten en het eens te zijn met het feit dat dit spreekkoor niet thuis hoort op een voetbalwedstrijd, beledigend en kwetsend en niet ludiek van aard is. De verdediging wees eveneens op de inspanning die de club levert en zal leveren om dergelijke incidenten te voorkomen en gaf aan zich te zullen gedragen naar de wijsheid van de commissie wat betreft de strafmaat.

De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal oordeelde, rekening houdende met de inspanningen die de club levert inzake preventie en sanctionering en de constructieve houding tijdens het proces, om een boete van 1000 euro op te leggen.

Gerelateerde artikels