Dit zijn de genomineerden voor de Pro League Awards

De Pro League zet maandag naar jaarlijkse traditie een punt achter het voetbalseizoen met de uitreiking van de Pro League Awards, waarbij in verschillende categorieën de uitblinkers op de Belgische velden in de bloemetjes gezet worden. Hieronder vindt u de genomineerden in de voornaamste categorieën:

Scooore Super League Player of the Year

1B Pro League Player of the Year

Goal of the Year

Jupiler Pro League Player of the Year

Behalve bovenstaande awards, worden maandag ook de 'Coach of the Year', de 'Referee of the Year', de 'Toro Groundsman Award' en de 'Football & Community Award' uitgereikt. We eren ook een bijzonder figuur uit het Belgisch voetbal met een Lifetime Achievement Award.

Alle stemmingen voor de Pro League Awards gebeuren door de voetballers, trainers en bestuurders van alle voetbalclubs, behalve dan voor de categorie ‘Goal of the Year’. Daarin bepaalt de fan welke speler met de prijs aan de haal gaat. Stemmen kan nog tot en met zondag.

Alle winnaars worden maandagavond bekendgemaakt tijdens het Gala van de Pro League. U kan die show, met presentatie door Dave Peeters en Christine Schréder, integraal en live volgen op sporza.be of via de sociale kanalen van de Pro League. 

U kan er trouwens zelf ook nog steeds bij zijn op het Gala van de Pro League, door onze laatste Stathursday over de ‘Youngsters of the Year’ te lezen en de quizvragen correct in te vullen. Veel succes!

Gerelateerde artikels