Dit zijn de laureaten van de Pro League Awards

© GVG

De Pro League zette maandagavond naar jaarlijkse gewoonte een punt achter het voetbalseizoen met de uitreiking van de Pro League Awards. Zoals de traditie dat wil, reikten we in verschillende categorieën awards uit om de uitblinkers op de Belgische velden in de bloemetjes te zetten.

De meest begeerde prijs van de avond ging naar Deniz Undav. De 25-jarige Duitse spits van R. Union Saint-Gilloise werd door zijn collega's tot ‘Player of the Year’ verkozen in de Jupiler Pro League. De topscorer liet Tarik Tissoudali (KAA Gent) en Casper Nielsen (R. Union Saint-Gilloise) achter zich.

In de 1B Pro League werd Lukas Van Eenoo (KVC Westerlo) tot beste speler van het jaar benoemd. De beste vrouw op de Belgische voetbalvelden was dit jaar dan weer Tessa Wullaert (RSC Anderlecht).

Verder kregen ook nog volgende personen prestigieuze awards: 

Bovenop al deze bekroningen, had de Pro League nog een aantal verrassingen in petto. Zo werd de eigen Pro League Hall of Fame geïntroduceerd, met Aline Zeler als eerste 'Legend', en werd het Assubel-shirt van Club Brugge uit voetbalseizoen 1988-89 officieel uitgeroepen tot meest iconische van de afgelopen 50 jaar. 

Proficiat aan alle winnaars!

© GVG

Gerelateerde artikels