Dodi Lukebakio ex-Jupiler Pro League speler van de week

Deze week is Dodi Lukebakio de ex-Jupiler Pro League speler van de week. Van 2015 tot 2018 verdedigde de nieuwbakken Rode Duivel de kleuren van RSC Anderlecht, met een uitleenbeurt aan Sporting Charleroi in 2017-2018. Na een tussenstop bij het Duitse Fortuna Düsseldorf maakt de aanvaller nu het goede weer bij Hertha BSC. Zijn uitstekend seizoen in de Bundesliga werd bekroond met de 1ste selectie voor de nationale elf.

Dodi Lukebakio is #MadeinProLeague. Kenmerkte zijn periode bij RSC Anderlecht zich door wisselvalligheid, dan bloeide hij open op Duitse bodem. In 18 wedstrijden voor de club uit Brussel vond Dodi maar 1 keer de weg naar doel en leverde 2 assists af. Ook tijdens zijn uitleenbeurt op Mambourg kon Lukebakio niet overtuigen. Daar kon hij in 20 matchen 3 keer scoren en bediende 4 keer een ploegmakker. Tijdens de jaarwisseling van 2018-2019 trok Dodi naar het Engelse Watford waar hij maar in 1 keer in actie mocht komen. De Engelse club leende hem op het einde van het seizoen voor een jaar uit aan het Duitse Fortuna Düsseldorf. En dat bleek een succes.

De Duitse club, die pas gepromoveerd was naar de Bundesliga, had nood aan een killer voor doel. Dodi kwam 34 keer in actie en ontpopte zich tijdens dat jaar tot een vaste waarde in de Dusseldorfse aanval. Eigenhandig behoedde Lukebakio Fortuna Düsseldorf van de degradatie met 14 treffers en 5 assists. Met een voet in 19 doelpunten op een totaal van 49 treffers was hij de meest beslissende speler. Zijn neus voor doelpunten bleef dan ook niet onopgemerkt. In de zomer van 2019 verkaste hij definitief naar Hertha BSC. Bij de middenmoter kon hij het afgelopen seizoen in 33 wedstrijden 10 keer de netten laten trillen en 8 assists afleveren. Ook dit seizoen kwam Lukebakio al tot scoren. Op de openingsspeeldag van de Bundesliga trapte hij meteen raak en werd daarmee de eerste Belg die dit seizoen kon scoren.

Voor het eerst in zijn carrière werd hij afgelopen woensdag opgeroepen voor de Rode Duivels. Na een goed seizoen bij Duitse club Hertha BSC is hij klaar om zijn plaats in de nationale elf te veroveren. Bij de beloften was hij al 17 keer van de partij, maar nu mag hij ook de 1ste cap voor de Duivels achter zijn naam schrijven.

© Photo News

Gerelateerde artikels