Doelpuntenmachine Mikautadze blijft aan de leiding

Al sinds speeldag 1 staat Georges Mikautadze (RFC Seraing) op kop van het topschuttersklassement van de 1B Pro League. Met 15 doelpunten uit 10 wedstrijden blijft hij ook op speeldag 11 de Pro Scorer. Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) verstevigt zijn leiderspositie in het Clean Sheet klassement en ook Christian Brüls (KVC Westerlo) staat zijn leiderspositie in het Pro Assist klassement niet af.

Afgelopen weekend scoorde Georges Mikautadze zijn 15de doelpunt in het shirt van RFC Seraing. De Fransman lijkt de eerstvolgende wedstrijden niet bijgebeend te worden door de concurrentie, maar zijn voorsprong op de eerste achtervolger verkleint zienderogen. Dante Vanzeir (Royale Union Saint-Gilloise) scoorde tegen KMSK Deinze 2 keer en komt zo op 4 stuks te staan van Mikautadze. Manfred Ugalde (Lommel SK) klimt met 5 doelpunten op naar de 3de plaats.

Thibo Baeten (Club NXT) en Yvan Yagan (RWDM) vervolledigen met elk 4 doelpunten de top 5 van het Pro Scorer klassement.

Klassement Pro Scorer (top 5)
Mikautadze – RFC Seraing – 15
Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise – 11
Ugalde – Lommel SK – 5
Baeten – Club NXT – 4
Yagan – RWDM – 4

© Sebastien Smets

Christian Brüls (KVC Westerlo) blijft met 5 assists aan de leiding in het Pro Assist klassement. Brüls heeft evenveel beslissende passen als Antoine Bernier (RFC Seraing) achter zijn naam, maar de middenvelder van KVC Westerlo had minder speelminuten nodig om tot 5 assists te komen. Abdoulie Jallow (RFC Seraing) volgt hen op de voet met 4 assists.

De top 5 wordt afgesloten door Teddy Teuma (Royale Union Saint-Gilloise) en Sava Petrov (Lierse K.) met respectievelijk 4 en 3 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Brüls – KVC Westerlo – 5
Bernier – RFC Seraing – 5
Jallow – RFC Seraing – 4
Teuma – Royale Union Saint-Gilloise – 4
Petrov – Lierse K. – 3

Geen nieuwe leider in het Clean Sheet klassement, maar wel een grotere voorsprong voor Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise). De Luxemburgse doelman hield dit weekend voor de 5de keer dit seizoen zijn netten schoon en bouwt  het verschil met eerste achtervolger Berke Özer (KVC Westerlo) verder op. Anthony Sadin (RWDM) kon het afgelopen weekend zijn netten niet schoon houden en blijft zo steken op 2 clean sheets.

William Dutoit (KMSK Deinze) en Guillaume Dietsch (RFC Seraing) vervolledigen met elk 1 wedstrijd zonder tegendoelpunt de top 5.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 5
Özer – KVC Westerlo – 3
Sadin – RWDM – 2
Dutoit – KMSK Deinze – 1
Dietsch – RFC Seraing – 1

© PCR

Gerelateerde artikels