Duels van KAA Gent en Club Brugge in teken van Foundation

KAA Gent en Club Brugge, maatschappelijke voortrekkers in het profvoetbal, zetten op de 34e speeldag van de Jupiler Pro League hun sociale programma’s extra in de verf. Hun wedstrijden stonden volledig in het teken van de Foundations.

De Pro League en haar clubs geloven in de kracht van voetbal. De maatschappelijke werkingen van profclubs zijn een zeer belangrijk en volwaardig onderdeel van het hedendaagse voetballandschap. Twee clubs die dat bij uitstek begrepen hebben, zijn KAA Gent en Club Brugge. 

Hein en Gantoise Plantrekkers

Om hun maatschappelijke werking in de spotlights te zetten, organiseerden de Buffalo’s op de slotspeeldag van de reguliere competitie de "Wedstrijd van de KAA Gent Foundation". Alle Gentse voetbalclubs, medewerkers van buurtinitiatieven en sociale partners werden uitgenodigd om de partij tegen OH Leuven bij te wonen. Meer dan 2.500 enthousiastelingen schreeuwden KAA Gent naar de overwinning. Voor, tijdens en na de match werden verschillende sociale activiteiten uitgelicht.

Tijdens de traditionele persconferentie voor de wedstrijd van zondag werd coach Hein Vanhaezebrouck geflankeerd door Michael De Meulemeester, speler van de Gantoise Plantrekkers - een straatvoetbalteam voor volwassenen. Ook de aftrap stond in het teken van de Foundation. 22 deelnemers van projecten in de buurt vormden een erehaag en gingen op de foto met een #MorethanFootball-banner. Na afloop van de match werden de shirts van alle profspelers geveild ten voordele van de werking van de KAA Gent Foundation.

“We tonen dat KAA Gent ook een maatschappelijke motor kan zijn en dit in nauwe samenwerking met de lokale overheid. We dragen bij aan het sociaal beleid, het sportbeleid en het seniorenbeleid in Gent. Zo werken we mee aan het samenleven in de stad en maken we ook de voetbalclub zelf sterker”, aldus Wim Beelaert van de KAA Gent Foundation. 

Ook bij Club Brugge ging op speeldag 34 alle focus naar de Foundation, want die blaast dit jaar 15 kaarsjes uit. Afgelopen zondag, vlak voor de aftrap tegen KV Mechelen, liepen 150 deelnemers en vrijwilligers van verschillende Foundation-projecten een ereronde, onder luid applaus van de supporters.

Ereronde voor Voetbalkraks en G-ploeg

Onder meer de Voetbalkraks, de G-ploeg en de Wandelvoetballers konden familie, vrienden en andere fans begroeten. De shirts van de Club spelers waren voor de gelegenheid voorzien van een extra badge ter ere van de 15de verjaardag van Club Brugge Foundation. Na afloop werden deze geveild ten voordele van de Club Brugge Foundation.

Peter Gheysen is trots op wat de Foundation de afgelopen jaren heeft gerealiseerd, maar blikt ook vooruit. “De voetbalwereld en samenleving zijn niet meer te vergelijken met hoe die er in 2007 uitzag. Daarom moeten wij als organisatie, die als doel heeft maatschappelijk verantwoord te ondernemen, mee evolueren en erover waken dat onze acties relevant blijven en inspelen op de noden van de samenleving.”

De Pro League feliciteert de Foundations van KAA Gent en Club Brugge voor hun inspanningen en engagement voor de vele maatschappelijke initiatieven en projecten in en rond beide clubs.