Duiding positieve Covid-19 test Yari Verschaeren

De Covid-19 tests die gisteren, zaterdagmiddag, werden afgenomen bij de spelerskern en staff van RSC Anderlecht, resulteerden deze zondagvoormiddag in 1 positief resultaat. Yari Verschaeren, speler van RSC Anderlecht, werd positief getest op Covid-19.

Na de positieve test vorige week van Michel Vlap, werd de kern van RSC Anderlecht de voorbije week getest op maandag en woensdag. Omdat ook uit deze tests verschillende positieve resultaten bleken, wat wees op een superverspreider binnen de kern, werd door het medische team van de Pro League besloten om de geplande test van maandag 21 september te vervroegen naar zaterdag 19 september, met een bijkomende test op dinsdag 22 september.

De resultaten van de test die gisterenmiddag werden afgenomen, werden sneller dan de voorziene 24 uur geanalyseerd en wezen op het positieve resultaat van speler Yari Verschaeren. Omdat het resultaat niet bekend was voor aanvang van de wedstrijd, kon de speler gisteren op het wedstrijdblad aangeduid worden en de wedstrijd spelen. De procedures uitgewerkt in het protocol van Pro League werden gerespecteerd.

 Na de verschillende positieve tests de voorbije week bij RSC Anderlecht werden de maatregelen inzake physical distancing strikt toegepast binnen de club, ondermeer met een algemene mondmaskerplicht binnen de club en het verbod op het gebruik van de kleedkamers. Zo werd gisteren ook geen gebruik gemaakt van de kleedkamers bij de wedstrijd op Waasland-Beveren.