EFDN-actieweken: Pro League en haar clubs zijn #MorethanFootball

Tijdens de actieweken van EFDN (European Football for Development Network) zetten professionele voetbalclubs, liga’s en federaties van de Europese voetbalgemeenschap hun maatschappelijke activiteiten en sociale projecten in de kijker.

De Pro League is een actief lid van EFDN, een Europees netwerk voor professionele voetbalclubs, liga’s en federaties waarin voetbal gebruikt wordt als een hefboom voor maatschappelijke ontwikkeling. Naast de Pro League zijn 7 Belgische clubs lid: KAA Gent, Club Brugge, Standard de Liège, OH Leuven, Royal Antwerp FC, Royale Union Saint-Gilloise en KAS Eupen. 

Voetbal als hefboom 

De profclubs zetten het hele jaar door in op initiatieven, bijvoorbeeld de organisatie van een buurtwerking, als drijvende kracht voor maatschappelijke impact in en rond het voetbalstadion. Denk bijvoorbeeld aan een blindentribune, aan projecten met kwetsbare jongeren of aan wandelvoetbal. Dankzij een goede samenwerking met lokale overheden en sociale organisaties kan de profclub een krachtige sociale partner zijn. 

Tijdens de EFDN-actieweken tot 14 april zal de Pro League diverse initiatieven van haar clubs belichten om zo de campagne #MorethanFootball mee te ondersteunen. 

EFDN-conferentie

In november van vorig jaar verzamelden clubs, liga’s en federaties van verschillende Europese landen in het stadion van NAC Breda voor de 16e editie van de European Football for Development Network Conferentie. 

Medewerkers van foundations en maatschappelijke projecten kwamen er samen voor 3 dagen van uitwisseling en inspiratie. Behalve de Pro League tekenden verschillende Belgische profclubs present: KAA Gent, Club Brugge, Royale Union Saint-Gilloise, OH Leuven, Sporting Charleroi en KAS Eupen. Ook Eleven United kwam een kijkje nemen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Binnenkort vindt de 17 editie van de EFDN-conferentie plaats van 9 tot en met 11 mei, in Liverpool. De Pro League en verschillende profclubs tekenen opnieuw present.