Eleven Sports & DELTACAST gebruiken Stats Perform data Pro League

Eleven Sports gaat een samenwerking aan met DELTACAST voor de ontwikkeling van de virtuele tv-grafiek. Het partnership tussen de Pro League, Eleven Sports en Stats Perform zorgt ervoor dat DELTACAST de officiële, ‘real-time’ data van de Pro League kan gebruiken in haar grafiek.

DELTACAST lanceerde Versie 11 van haar live en studio producten voor de uitzendingen van de Jupiler Pro League & 1B Pro League dit seizoen. Dankzij de nieuwe, unieke functionaliteiten die DELTACAST wist toe te voegen aan haar basismodules, besloot Eleven Sports om van de DELTA-sport innovaties gebruik te maken.

In lijn met de innovatie-ambitie van het Pro League Forward-project, stelt de samenwerking tussen de Pro League, Eleven Sports & Stats Perform, DELTACAST in staat om, naast haar nieuwe ‘tracking features’ en calibratieverbeteringen, ook de officiële data van de Pro League, aangeleverd door Stats Perform, te integreren in haar grafiek.

Deze data zorgt ervoor dat volgende grafieken kunnen worden ontwikkeld:

  • Heatmaps
  • Visueel overzicht strafschoppen / vrije trappen
  • Opstellingen
  • Lokalisatie Events (fouten, tackles,…)
  • Gemiddelde positie balrecuperatie

Al deze grafieken kunnen live in de uitzendingen worden geïntegreerd of gebruikt worden om clips te maken tijdens de analyses voor en na de wedstrijd.

De samenwerking tussen een datapartner en een liga is van cruciaal belang voor elke zender die in zijn uitzendingen een nieuwe, extra laag van analyse wil toevoegen.  Op die manier kunnen de kijkers en de fans dichter betrokken worden bij het Belgisch voetbal.