Eleven United: 'Vrijwilligers voelen zich thuis bij KV Kortrijk'

Vrijwilligers doen het Belgisch profvoetbal draaien. Elke club kan terugvallen op een groep trouwe supporters die met plezier de handen uit de mouwen steekt uit liefde voor hun team. Dat doen ook Marie-Rose, Olaf en Joeri bij KV Kortrijk.

Eleven United brengt in een knappe reportage een ode aan de drie vrijwilligers van KV Kortrijk. Voor de club zijn zij meer dan gewone werkkrachten. “We verwachten natuurlijk dat ze hun opdrachten uitvoeren, maar het is nog belangrijker dat KVK voor hen een thuis is”, zegt Football & Community Manager Simon Clinckemaillie in het magazine Eleven United.

In de video maak je kennis met Joeri Verbeeck (23), die zeven jaar geleden slachtoffer werd van een dodehoekongeval. Joeri verloor zijn linkeroog en rechterarm, moest dertig operaties ondergaan en een lange revalidatie afwerken. Intussen heeft de West-Vlaming zijn leven op de rails.

KV Kortrijk steunde Verbeeck - een jarenlange abonneehouder - toen vorig jaar een online pestcampagne tegen hem was gericht. Sindsdien staat Joeri zijn favoriete club bij als vrijwilliger. "Ik vervul hier echt droomwerk. De gastvrijheid pakt mij", zegt hij zelf aan Eleven Sports.

Bekijk de volledige reportage, met ook de verhalen van Marie-Rose en Olaf hier: