#EURO2020 #MadeinProLeague – matchday 1

Vrijdag 11 juni ging het EK van start. De Rode Duivels kwamen op zaterdag in actie en versloegen in hun eerste wedstrijd op het kampioenschap Rusland. #MadeinProLeague-spelers Romelu Lukaku en Thomas Meunier zorgden voor de doelpunten. Ook enkele spelers die actief zijn in de Jupiler Pro League speelden zich in de kijker.

De eerste wedstrijd van de Belgen was op zaterdag 12 juni tegen Rusland. Romelu Lukaku trof twee keer raak en ook Thomas Meunier kon een doelpunt meepikken. De Rode Duivels wonnen hun eerste wedstrijd met 3-0.

Ook enkele spelers die dit seizoen actief waren in de Jupiler Pro League maakten tijdens hun eerste wedstrijd op het EK een goede indruk. KRC Genk-speler Jere Uronen zorgde in het duel tegen Denemarken voor de assist en had zo een belangrijk aandeel in de 0-1 overwinning van zijn ploeg.

Zondagavond maakte Roman Yaremchuk zijn debuut op een groot toernooi. De spits van KAA Gent zat goed in de wedstrijd en zorgde voor 1 doelpunt en 1 assist. Hoewel de Oekraïners er niet in slaagden om punten te pakken tegen Nederland, drukte Yaremchuk duidelijk zijn stempel op de wedstrijd.

Ook Jack Hendry (KV Oostende) en Patrik Hrosovsky (KRC Genk) kwamen reeds in actie voor hun nationale elf op het EK.

© NVE