Feestelijke aftrap van G-voetbalseizoen op 1 oktober in Tubeke

Op 1 oktober 2022 organiseren de Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en amateurvleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF de tiende editie van de Football Kick-Off, het grootste G-voetbalevenement van België. Dit jaar gaat het toernooi door op het nationale oefencomplex van de Rode Duivels en de Red Flames in Tubeke.

De Football Kick-Off is naar jaarlijkse traditie de aftrap voor het nieuwe G-voetbalseizoen. De Pro League en de andere leden van de voetbalfamilie organiseren een toernooi waar kinderen en volwassenen met een beperking het beste van zichzelf geven. Behalve voetbalwedstrijdjes - in goede banen geleid door de topscheidsrechters uit de Jupiler en Challenger Pro League, is er ook plaats voor spel, muziek en dans voor jong en oud. 

“De Football Kick-Off, dat is voetbal in de meest pure vorm”, zegt Lorin Parys, CEO van de Pro League. “Het spelplezier en geluk spatten ervan af. We zijn trots dat we met de Pro League van bij het begin ons mee geëngageerd hebben om de G-voetballers jaarlijks te verwelkomen op hun eigen, echte voetbalfeest.” 

“Elke liefhebber laten voetballen, is een topprioriteit in ons maatschappelijk beleid”, gaat Lorin Parys verder. “Vanaf seizoen 2023-2024 verplichten we al onze clubs trouwens om te investeren in G-voetbal, vrouwenvoetbal of jeugdvoetbal. Zo nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op om voetbal voor iedereen toegankelijk te maken.”

De Football Kick-Off past binnen een breder actieplan tegen discriminatie en racisme waaraan de KBVB en de Pro League samen werken. De inclusie van en aandacht voor het G-voetbal spelen een belangrijke rol in het toegankelijk maken van het voetbal voor iedereen. Zo werken we aan een positief voetbalklimaat, want samen zijn we #MoreThanFootball.

Gerelateerde artikels