Final 8: Proximus ePro League

De Proximus ePro League is afgerond en de plaatsjes in de top 8 zijn verdeeld. Binnenkort strijden de volgende 8 spelers mee in de finales: Geoffrey Meghoe (SV Zulte Waregem), Elias Bray (STVV), Florian Van Damme (Sporting Charleroi), Manse Bogaerts (KV Kortrijk), Alexander Zimet (Royal Antwerp FC), Quentin Vande Wattyne (Standard de Liège), Reinout Schols (OH Leuven) en Zakaria Bentato (RSC Anderlecht).

Geoffrey Meghoe van SV Zulte Waregem was de e-player die als eerste eindigde. De e-player van Essevee domineerde de hele competitie en verloor pas voor de eerste keer op speeldag 14. Het was meteen een duur puntenverlies, want Meghoe zag Elias Bray van STVV de koppositie overnemen. Tot de laatste speeldag leek Meghoe tevreden te moeten zijn met een 2e plek, maar Bray verloor uiteindelijk van Zakaria Bentato van RSC Anderlecht waardoor Meghoe alsnog als 1e eindigde.

Hoewel Bray net naast de 1e plaats greep, is hij samen met Meghoe één van de topfavorieten in de finales. Misschien moeten we daar ook Florian Van Damme van Sporting Charleroi bijrekenen. De e-player van De Zebra's eindigde 3e met slechts 3 punten minder dan leider Meghoe en kan nu al terugblikken op een sterk seizoen.

De 4e finalist luistert naar de naam Manse Bogaerts. De e-player van KV Kortrijk draaide een goed seizoen en wist op consistente wijze punten te pakken. Hij zit dan ook meer dan verdiend in de finales. Dat geldt eveneens voor Alexander Zimet van Royal Antwerp FC, wie als 5e eindigde.

Ook Quentin Vande Wattyne van Standard de Liège heeft zich geplaatst voor de finales. Vande Wattyne kon ondanks een nederlaag in de laatste speelronde zijn plaatsje in de top 8 behouden. Reinout “Eonel” Schols van OH Leuven plaatste zich op de valreep voor de finales. De e-player van OH Leuven won op de laatste speeldag met 3-0 van Waasland-Beveren.

De laatste finalist is Zakaria Bentato van RSC Anderlecht. Bentato plaatste zich als laatste voor de finales, maar won wel van Meghoe en Bray in de competitie. Bovendien is hij een bekende figuur in de scène.