Finales Croky Cup en Proximus League vinden plaats

© VKA

Volg ze veilig

De Pro League kreeg na intensief overleg van Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem met de betrokken burgemeesters van Brussel, Antwerpen, Brugge en Leuven de bevestiging dat de finales van dit weekend kunnen plaatsvinden. Zowel de finale van de Croky Cup op zaterdag als de finale van de Proximus League op zondag kunnen zoals voorzien doorgaan. De evaluatie van de kwaliteit van de  verschillende test- en wedstrijdprotocollen die door de Pro League en de KBVB zijn opgemaakt, gaven de doorslag bij de beslissing op het Interfederaal Overlegcomité.

De Pro League roept alle fans op om deze wedstrijden in de meest veilige omstandigheden te volgen en absoluut niet samen te komen. Deze oproep zal in de aanloop naar de finales door de deelnemende clubs intensief gebracht en herhaald worden.

De Pro League is erg opgelucht en tevreden dat deze bijzonder langverwachte wedstrijden uiteindelijk toch zullen plaats vinden en houdt er aan de respectievelijke overheden en in het bijzonder Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem te bedanken.

De Pro League engageerde zich om samen met de clubs alles in het werk te stellen om deze wedstrijden zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden. “De fans zijn al een ganse voorbereidingsperiode een toonbeeld van discipline. Elke oefenwedstrijd achter gesloten deuren vond plaats zonder publiek rond de terreinen. Wij begrijpen dat de honger erg groot is, maar roepen de fans meer dan ooit op om de wedstrijden in de meest veilige omstandigheden te volgen en absoluut niet samen te komen. Laat ons samen deze kans grijpen om aan te tonen dat het voetbal klaar is om het seizoen aan te vatten en te tonen dat we op onze fans kunnen rekenen, in de moeilijkste omstandigheden”, aldus Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League.