Football for ALL

© Photo News

Komend weekend kent de derde editie van de Football for ALL-campagne, de regenboogcampagne waarmee de Pro League en haar clubs een statement maken voor diversiteit en inclusie op en rond de velden. Met de slogan “Football for All” benadrukt de Pro League haar engagement; ons voetbal is er voor iedereen. Een boodschap die op een sterke wijze wordt uitgedragen door spelers en speelsters uit de Jupiler Pro League en de Scoore Super League in een bijzondere reportage van Eleven Sports en de Pro League.

Het Belgische voetbal gaat dit weekend opnieuw getooid in regenboogkleuren. De kapiteins van de Jupiler Pro League en de 1B Pro League dragen voor deze speeldag de regenboogkapiteinsband, de cornervlaggen zijn eveneens in regenboogmotief. 

Met de Football for All campagne wil de Pro League haar beleid en waarden rond diversiteit en inclusie uitdragen naar het brede publiek. “De Pro League werkt al verschillende jaren met clubs, overheden en experten aan haar beleid rond diversiteit en inclusie. Ons objectief hierin is duidelijk; een klimaat rond en in ons voetbal creëren waar iedereen zich thuis voelt en discriminatie, homofobie, racisme absoluut not done zijn”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League. “Het is belangrijk deze boodschap te blijven uitdragen, zowel binnen de voetbalgemeenschap als naar de bredere samenleving.”

Reportage
De waarden van de Football for All-campagne worden treffend verwoord in een bijzondere reportage van Eleven United, waar spelers uit de Jupiler Pro League samen met hun collega’s uit de Scooore Super League praten over diversiteit in het voetbal en zich duidelijk uitspreken voor de aanvaarding van elke ploegmaat, voetballer of voetballiefhebber in onze sport, wars van gender of geaardheid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten
Ons objectief hierin is duidelijk; een klimaat rond en in ons voetbal creëren waar iedereen zich thuis voelt en discriminatie, homofobie, racisme absoluut not done zijnPierre Francois, CEO Pro League

Come Together
De Pro League trekt dit weekend de Football for ALL-campagne op gang, die later deze maand wordt opgenomen door de Rode Duivels.   De Pro League verwelkomt Come Together, het nieuwe actieplan discriminatie en racisme van de KBVB, ACFF en Voetbal Vlaanderen. Een sterk plan dat focust op de specifieke problematieken van racisme en discriminatie in het amateurvoetbal en met concrete actiepunten komt, sluit perfect aan bij het beleidsplan antidiscriminatie en racisme voor professioneel voetbal dat de Pro League met haar clubs, partners en de overheid sinds 2018 uitwerkt en blijft ontwikkelen. De Pro League gelooft sterk dat de combinatie van beide plannen een grote stap vooruit zal betekenen voor de strijd tegen racisme en discriminatie en voor meer inclusie in ons voetbal, op alle niveaus.

#FootballforAll #ComeTogether

 • EA Sports
 • Konami
 • Bwin
 • Eleven Sports
 • Jupiler
 • Panini
 • OSM
 • Toro
 • Score! Hero 2
 • Motorola
 • MG