Franck Berrier is ex-Jupiler Pro League speler van de week

Afgelopen week bereikte ons het droevige nieuws van het overlijden van Franck Berrier. De ex-voetballer van onder andere SV Zulte Waregem, Standard de Liège, KV Oostende en KV Mechelen overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.

Franck Berrier begon zijn Belgische carrière in 2008 bij SV Zulte Waregem, waar hij al snel uitgroeide tot een van de vaste waarden. De Fransman speelde 2 jaar in het shirt van Essevee om in de zomer van 2010 zijn toptransfer naar Standard de Liège te maken. Daar kende hij minder succes, mede door een zware blessure aan het begin van zijn carrière bij de Rouches. Na 2 jaar op Luikse bodem keerde Le Petit Géneral terug naar de club waar hij zijn doorbraak kende.

De middenvelder trok na 1 jaar bij Essevee opnieuw de poort aan de Gaverbeek achter zich dicht. In 2013 trok Berrier naar KV Oostende, waar hij uiteindelijk tot 2018 zou voetballen. Bij de Kustboys was de middenvelder een van de hoekstenen van de ploeg en zorgde er voor dat de toenmalige neo-eersteklasser op het hoogste niveau kon blijven voetballen.  

In de zomer van 2018 trok Berrier naar KV Mechelen. Hij kwam echter geen enkele keer in actie in het shirt van Malinwa. Begin 2019 moest Berrier een punt zetten achter zijn voetbalcarrière door aanslepende hartproblemen.

Berrier, bekend voor zijn spelinzicht, werd afgelopen weekend op de Belgische velden geëerd. De Pro League wenst de familie van vrienden van Franck veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Gerelateerde artikels