Geen voetbal meer om 21u op zondagavond

© IMAGO/Belga

In de Jupiler Pro League worden er vanaf 3 februari geen wedstrijden meer afgetrapt om 21 uur op een zondagavond. Dat wedstrijdslot wordt vanaf speeldag 24 vervangen door een aftrap op zondagavond om 19u15 of 19u30.

Lorin Parys, CEO van de Pro League: “De voorbije maanden zijn we in dialoog gegaan met onze fans. We zaten onder meer rond de tafel met de supportersfederatie Belgian Supporters, de SLO’s, verschillende supportersafgevaardigden, de kalendermanager, onze clubs en Eleven Sports. Samen hebben we afgesproken dat we de fans in het stadion en thuis beter konden laten genieten van onze competitie door het zondagavondslot te vervroegen. Ik vind het belangrijk dat we naar onze fans blijven luisteren, daarom hebben we ook beslist om een permanente dialoog met onze supporters te organiseren.” 

Eddy Janssis, voorzitter van Belgian Supporters, is opgetogen met deze beslissing. “Het is voor ons als supportersfederatie belangrijk om met de Pro League in gesprek te kunnen gaan, over de thema’s die het voetbal in het algemeen en de supporter in het bijzonder aanbelangen. Het zondagavondslot werd meer en meer een thema voor de supporters. We zijn blij dat we dat mee hebben kunnen aanbrengen en dat zowel Eleven Sports als de Pro League hier constructief mee aan de slag zijn gegaan. Dit versterkt de dialoog tussen fans en alle partijen in het voetbal”.

Jan Mosselmans, COO van Eleven Sports. “Het opmaken van een kalender is een bijzonder complexe aangelegenheid. Het is een goede zaak dat ook de clubs en de supportersfederatie een inkijk hebben in alle randvoorwaarden waarmee de kalendermaker rekening dient te houden. Dat zorgt voor een beter begrip aan weerszijden. Met het versterken van de fanbeleving als centraal doel, zullen we ons als rechtenhouder steeds constructief opstellen in de debatten. We zijn dan ook tevreden dat we met de supportersfederatie, de Pro League en de kalendermanager, samen tot deze oplossing zijn gekomen.” 

Gerelateerde artikels