Gemeenschappelijke meeting Eredivisie en Pro League

© Orange Pictures

06.02.2019 - In het Philips Stadion van PSV Eindhoven vindt morgen (07/02) een vergadering plaats met alle Pro League en Eredivisie clubs. Onderwerp van de meeting: het beleid inzake community en social return van de Belgische en Nederlandse profclubs en liga's.

Deze vergadering komt er op initiatief van het management van beide liga's. "De Pro League en de Eredivisie zijn de liga's in Europa die het dichtst bij elkaar liggen. Ook onze clubs tonen veel raakvlakken. Het leek ons daarom een goede zaak, zowel voor de Belgische als de Nederlandse clubs, om elkaar ook naast het terrein beter te leren kennen. Dit is een ideale gelegenheid voor onze clubs om te netwerken met de Nederlandse collega's en best practices uit te wisselen." zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League.

Door middel van een aantal presentaties en ronde tafels gaan de clubs dieper in op de sociale projecten en strategieën, die zowel in de Eredivisie als in de Pro League worden uitgewerkt. Zo zal de Pro League de samenwerking met de Belgian Homeless Cup voorstellen en stelt Willem II Football Memories voor, een therapeutisch project rond voetbalherinneringen voor Alzheimerpatiënten en hun omgeving.

Daarnaast gaan de vertegenwoordigers van de clubs ook in op de vriendschapsbanden tussen supporters van clubs uit beide landen. Vaak hebben deze banden een negatieve connotatie omdat ze in verband worden gebracht met supportersgeweld. De clubs willen de gelegenheid aangrijpen om te zien of deze vriendschapsbanden op een positieve manier ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld door het opzetten van grensoverschrijdende sociale projecten, specifiek gericht op de fans.

Gerelateerde artikels