Georges Mikautadze blijft Pro Scorer

Vorige week werden voor de eerste keer dit seizoen de individuele klassementen van de 1B Pro League bekend gemaakt. Na 4 speeldagen maken we opnieuw de balans op. Georges Mikautadze (RFC Seraing) mag zich voor de 2de speeldag op rij de Pro Scorer noemen. Met 6 stuks laat hij de eerste achtervolger ver achter zich.

Mikautadze is met 6 doelpunten uit 4 wedstrijden opnieuw de leider van het Pro Scorer klassement.  Aron Sigurðarson (Royale Union Saint-Gilloise) vond tijdens het afgelopen weekend 2 keer de weg naar doel en klokt daarmee af op 3 treffers. Ivan Yagan (RWDM) zakt met evenveel stuks naar de 3de plaats van het klassement.

De top 5 wordt afgesloten door Ayyoub Allach (Lierse K.) en Manfred Ugalde (Lommel SK). De middenvelder van Lierse K. trapte zondag voor de 3de keer dit seizoen een bal tegen de touwen.


Klassement Pro Scorer (top 5)

Mikautadze – RFC Seraing – 6
Sigurðarson – Royale Union Saint-Gilloise – 3
Yagan – RWDM – 3
Allach – Lierse K. – 3
Ugalde – Lommel SK – 2

© Sebastien Smets

Ablie Jallow (RFC Seraing) neemt met 3 assists de leiding in het Pro Assist klassement. Sava Petrov (Lierse K.) staat op de 2de plaats met evenveel assists, maar had meer minuten nodig om tot 3 beslissende passen te komen. De top 3 wordt afgesloten met de nummer 1 van vorige week: Christian Brüls (KVC Westerlo). Hij mag 2 assists achter zijn naam zetten.

Naïm Boujouh (RWDM) en Lennert Van Landschoot (Lierse K.) vervolledigen de top 5. Van Landschoot was in zijn eerste match voor zijn nieuwe ploeg meteen goed voor 1 assist.

 

Klassement Pro Assist (top 5)
Jallow – RFC Seraing – 3
Petrov – Lierse K. – 3
Brüls – KVC Westerlo – 2
Boujouh – RWDM – 1
Van Landschoot – Lierse K. – 1

De Clean Sheet-rangschikking blijft onveranderd. Berke Özer (KVC Westerlo) blijft met 3 clean sheets uit 3 wedstrijden aan leiding. Hoewel zijn ploeg het afgelopen weekend niet in actie kwam, heeft hij 1 clean sheet meer dan Anthony Moris (Royale Union Saint-GIlloise). De derde in de stand, William Dutoit (KMSK Deinze), kon op speeldag 4 zijn netten niet schoon houden en blijft daarmee steken op 1 clean sheet.

Tomas Švedkauskas (Lommel SK) komt met zijn eerste clean sheet van het seizoen op 4de plaats van het klassement. Anthony Sadin (RWDM) sluit met 1 clean sheet de top 5 af.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Özer – KVC Westerlo – 3
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 2
Dutoit – KMSK Deinze – 1
Švedkauskas- Lommel SK – 1
Sadin – RWDM - 1

Gerelateerde artikels