Goaltjesdief Mikautadze blijft de Pro Scorer

Geen nieuwe leiders in de individuele klassementen deze week. Georges Mikautadze (RFC Seraing) blijft met 16 doelpunten uit 13 wedstrijden op recordjacht. De Fransman legde er al eentje meer in het mandje dan de topschutter van vorig seizoen (Thomas Henry). KVC Westerlo-ploegmakkers Christian Brüls en Berke Özer blijven aan de leiding van het Pro Assist en Clean Sheet-klassement.

Georges Mikautadze is al sinds de eerste speeldag de nummer 1 van het Pro Scorer-klassement en houdt de leiderspositie stevig vast. De huurling van Les Métallos scoorde sinds de start van het seizoen maar liefst 16 keer. Eerste achtervolger Dante Vanzeir (Royale Union Saint-Gilloise) pikte net zoals de nummer 1 van het klassement opnieuw zijn doelpunt mee tijdens het afgelopen weekend. Manfred Ugalde (Lommel SK) kon niet scoren en blijft steken op 7 stuks.

Lennart Mertens (KMSK Deinze) scoorde op speeldag 13 zijn 7de doelpunt van het seizoen, maar had meer minuten op het veld nodig dan de derde in de stand. Thibo Baeten (Club NXT) sluit met 5 stuks de top 5 af.

Klassement Pro Scorer (top 5)

Mikautadze – RFC Seraing – 16
Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise – 12
Ugalde – Lommel SK – 7
Mertens – KMSK Deinze – 7
Baeten – Club NXT - 5

© Sebastien Smets

Christian Brüls (KVC Westerlo) blijft met 6 assists de nummer 1 van het Pro Assist klassement. De middenvelder zorgde afgelopen weekend voor de beslissende voorzet bij het winnendedoelpunt en telt zo 1 assist meer dan achtervolgers Abdoulie Jallow en Antoine Bernier (RFC Seraing).

De top 5 wordt afgesloten door Youssef Challouk (KSMK Deinze) en Teddy Teuma (Royale Union Saint-Gilloise) met elk 4 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Brüls – KVC Westerlo – 6
Jallow – RFC Seraing - 5
Bernier – RFC Seraing – 5
Challouk – KMSK Deinze – 4
Teuma – Royale Union Saint-Gilloise – 4

Net zoals in de rest van de individuele klassementen ook geen nieuwe leider in de Clean Sheet ranking. Berke Özer (KVC Westerlo) hield 6 keer zijn netten schoon en blijft aan de leiding van het klassement. Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) komt op gelijke hoogte als de Turkse keeper, maar is de oudste van beide. Hierdoor blijft Moris op de 2de plaats staan. Guillaume Dietsch (RFC Seraing) hield het afgelopen weekend voor de 3de keer zijn netten schoon en klimt op naar de 3de plaats van het klassement.

Anthony Sadin (RWDM) en William Dutoit (KMSK Deinze) vervolledigen de top 5 met respectievelijk 3 en 2 clean sheets.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Özer – KVC Westerlo – 6
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 6
Dietsch – RFC Seraing – 3
Sadin – RWDM - 3
Dutoit – KMSK Deinze – 2

© NVE

Gerelateerde artikels