Hans Vanaken is opnieuw Profvoetballer van het Jaar

© Bolcina/Photo News

Hans Vanaken is voor het tweede jaar op rij verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. De Limburger haalde het bijzonder nipt van Ruslan Malinovskyi. Eerder dit jaar won hij ook de Gouden Schoen.

De spelverdeler van Club Brugge is door zijn voetbalcollega's verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. De Limburger heeft dit seizoen al dertien keer kunnen scoren en gaf zestien keer een assist. Hij had bovendien een groot aandeel in de goede Europese campagne van de Brugse ploeg.

Vanaken kreeg van zijn collega's 361 punten. Dat zijn er 13 meer dan Ruslan Malinovskyi. Vanaken zei vooraf nog dat het nipt zal zijn. "Vandaag zullen de verschillen klein zijn. Iedereen kan winnen. Ik heb mijn drie punten aan Malinovsky gegeven. Hij heeft daar recht op."

Na het vertrek van Pozuelo was Malinovksyi één van de mannen die de vertrokken Alejandro Pozuelo snel liet vergeten. Hij maakte onder meer indruk dankzij zijn wonderbare vrije trappen. Pozuelo bleef uiteindelijk steken op een derde plaats met 242 punten.

Gerelateerde artikels