Heymans ook de volgende speeldag de Gouden Stier

Na de 7de speeldag is Daan Heymans (Waasland-Beveren) nog steeds de Gouden Stier. Heymans maakte tegen Beerschot zijn 6de treffer van het seizoen en blijft daarmee aan de top van het individuele klassement. Komende speeldag zal hij voor de 4de keer dit seizoen de Gouden Stier op zijn rug dragen. Xavier Mercier (OH Leuven) blijft de nummer 1 in het Pro Assist klassement met 6 assists en ook Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) is met 4 clean sheets nog steeds de leider van het klassement.

Heymans blijft met 6 doelpunten, waarvan 5 tijdens een uitwedstrijd, de topschutter. Afgelopen weekend scoorde hij zijn 6de treffer van het seizoen en is daarmee de productiefste speler van de Waaslanders. De 2de in de stand is Paul Onuachu (KRC Genk). De spits wist tegen KV Oostende 2 keer te scoren en heeft daarmee net zoals Heymans 6 stuks achter zijn naam. Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi) kwam dit weekend niet tot scoren en zakt met 5 stuks naar de 3de plaats.

De top 5 wordt vervolledigd door Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) en Hans Vanaken (Club Brugge).

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)
Heymans – Waasland-Beveren – 6
Onuachu – KRC Genk – 6
Rezaei – Sporting Charleroi – 5
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 5
Vanaken – Club Brugge – 4

© PDV

Net zoals in het topschuttersklassement blijft ook de nummer 1 in het Pro Assist klassement ongewijzigd. Xavier Mercier (OH Leuven) zorgde dit weekend voor 2 assists en komt daarmee op 6 stuks. De nieuwe nummer 2 is Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.). Hoewel de Oostenrijker dit weekend niet tot scoren kwam, bediende hij toch 2 ploegmakkers. De 3de in de stand is Ruud Vormer (Club Brugge) met 4 assists in 593 minuten.

Siebe Schrijvers (Club Brugge) en Alessandro Albanese (Waasland-Beveren) sluiten de top 5 af met elk 3 assists. 

Klassement Pro Assist (top 5)
Mercier – OH Leuven – 6
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 5
Vormer – Club Brugge – 4
Schrijvers – Club Brugge – 3
Albanese – Waasland-Beveren – 3

© NVE

Ook de top 3 van het Clean Sheet klassement blijft onveranderd. Na 7 speeldagen is Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) met 4 clean sheets nog steeds de nummer 1. Tegen Royal Excel Mouscron hield hij zijn netten niet schoon, maar met 1 clean sheet meer dan de nummers 2 en 3 blijft hij op kop. Arnaud Bodart (Standard de Liège) en Adam Jakubech (KV Kortrijk) konden dit weekend geen tegendoelpunt vermijden en blijven zo op elk 3 clean sheets steken. Met evenveel minuten op de teller heeft de jongste doelman een streepje voor en komt Bodart zo op de 2de plaats terecht.

De top 5 wordt vervolledigd door Davy Roef (KAA Gent) en Gaëtan Coucke (KV Mechelen). Zij hebben beide 2 clean sheets achter hun naam, maar de doelman van Gent had minder speelminuten nodig om 2 keer zijn netten proper te houden.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Penneteau – Sporting Charleroi – 4
Bodart – Standard de Liège – 3
Jakubech – KV Kortrijk – 3
Roef – KAA Gent – 2
Coucke – KV Mechelen – 2

© JBO

Gerelateerde artikels