Hoe KAA Gent vorig seizoen de Croky Cup won

© VKA

In de Croky Cup gaan we dit seizoen op zoek naar een opvolger voor titelverdediger KAA Gent. De Buffalo’s klopten vorige editie RSC Anderlecht in een geanimeerd Koning Boudewijnstadion. Maar hoe verliep die bloedstollende finale ook alweer? En welk parcours legde KAA Gent af? Herbeleef het allemaal hier.

De troepen van Hein Vanhaezebrouck hadden vorig jaar zeker niet het makkelijkste programma om de finale te bereiken. Onderweg naar de Heizel schakelde KAA Gent achtereenvolgens Spouwen-Mopertingen (4-0), Lommel SK (0-2), Standard de Liège (3-1) en Club Brugge (0-1 en 0-3) uit.

Vooral de overwinning in de halve finales tegen landskampioen Club Brugge deed de Buffalo’s kirren van plezier. In de eigen Ghelamco Arena ging KAA Gent roemloos onderuit, nadat het een karrenvracht aan kansen had laten liggen. Maar de ploeg van Hein Vanhaezebrouck zette dat allemaal recht op Jan Breydel en stond zo voor de zesde keer in de finale

Herbeleef de ‘road to the Heysel’ van KAA Gent in 1 minuut:

In die finale keek KAA Gent recht in de ogen van het RSC Anderlecht van Vincent Kompany, die tuk was op zijn eerste prijs als coach. Paars-Wit had onderweg naar de Heizel gewonnen van La Louvière (0-7), KV Kortrijk (3-0), Seraing (3-3, strafschoppen) en KAS Eupen (2-2 en 3-1).

KAA Gent - RSC Anderlecht, dat was een heruitgave van de bekerfinale van 2008 (URL naar wedstrijd). Paars-wit haalde het toen. Bovendien hadden de Brusselaars vorig seizoen net het laatste ticket van de Champions’ Play-offs weggesnoept voor de neus van de Buffalo’s. KAA Gent was dus tuk op revanche.

De sfeer in en rond het stadion - op een zonovergoten Paasmaandag - was fantastisch, maar de wedstrijd zelf had weinig om het lijf. Geen van beide ploegen slaagde erin een doelpuntje binnen te prikken. Ook verlengingen brachten geen soelaas. Strafschoppen dus… En daarin toonde KAA Gent-doelman Davy Roef zijn grote klasse.

Herbeleef de zinderende strafschoppenreeks: