Infosessie Betting: Marketing Guidelines

De Pro League organiseerde vandaag een infosessie voor haar clubs in het kader van de vernieuwde samenwerking met de Kansspelcommissie van december 2020 .

De profclubs kregen inzichten rond best practices en Good Marketing Guidelines met betrekking tot betting in het professionele voetbal. Deze richtlijnen, deel van de overeenkomst met de Kansspelcommissie, geven de clubs een duidelijk kader welke commerciële communicatie wél en niet toegelaten is. De Pro League gaat daarbij verder dan de geldende wetgeving door “calls to actions” (actieve oproepen om deel te nemen aan weddenschappen) te bannen. De focus zal liggen op visibiliteit, met de nodige aandacht voor de boodschap van “verantwoord spelen”. Tenslotte zullen de Pro League en de clubs blijven inzetten op preventiecampagnes t.a.v. het bredere publiek en integriteitssessies voor spelers en medewerkers van de profclubs..

De Pro League is de verbindende factor tussen de Kansspelcommissie en de clubs. In de toekomst blijft ze verder inzetten op het faciliteren van structureel overleg met de bevoegde instanties en het adviseren van onze clubs bij het uitwerken van activaties met betting-operatoren.  

Gerelateerde artikels