Historisch akkoord bekrachtigd door de RBFA Hoge Raad

Na maanden van onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van de Pro League en de twee amateurvleugels is op woensdag 30 juni een essentieel akkoord voor het Belgische voetbal bekrachtigd door de Hoge Raad van de RBFA, het orgaan dat verantwoordelijk is voor de uitwerking van de reglementaire teksten.

Vanaf het seizoen 2022-2023 zullen 14 U23-teams van profclubs worden geïntegreerd in 1B Pro League, Nationale (hoogste nationale afdeling van het amateurvoetbal) en 2de amateurklasse (VV en ACFF).

Bij deze integratie zal rekening worden gehouden met de rangschikking van de competitie Pro League U21 van dit seizoen 2021-2022.

Er zullen strikte regels voor de speelgerechtigdheid van de spelers worden toegepast, enerzijds om het goede verloop van de competities te garanderen en anderzijds om de doelstelling te bereiken zodat de talenten van onze clubs kunnen profiteren van een hoogwaardige post-formatie.

Peter Croonen, voorzitter Pro League: “Vandaag werd een historisch belangrijke stap gezet voor de hele Belgische voetbal piramide. De integratie van onze U23 in 1B en de amateur reeksen was de missing link in de postformatie van onze jeugdopleidingen. Dank aan alle betrokkenen om visie en betrokkenheid te combineren in het belang van het Belgisch voetbal.”