Jelle Van Damme ex-Jupiler Pro League speler van de week

De ex-Jupiler Pro League speler die deze week aan bod komt in de wekelijkse rubriek, is Jelle Van Damme. De verdediger hing vorige week na 19 jaar profvoetbal zijn schoenen aan de haak. Van Damme was actief bij onder andere RSC Anderlecht, Standard de Liège en Royal Antwerp FC.

Van Damme’s carrière als profvoetballer begon in 2001 bij het toenmalige Germinal Beerschot. De verdediger kwam 7 duels in actie en versierde tijdens de winterstop een transfer naar het Nederlandse Ajax Amsterdam. Jelle Van Damme bleef 3 jaar in Nederland en speelde 33 wedstrijden in het shirt van de Ajacieden. Daar pakte hij 2 keer de Kampioenenschaal en 1 keer de Nederlandse Beker.

Na een tussenstop in Southampton (2004-2006) en een uitleenbeurt aan Werder Bremen (2005-2006), keerde Van Damme in 2006 voor het eerst terug naar België en ging aan de slag bij RSC Anderlecht. In 4 jaar loondienst bij paars-wit werd hij 2 keer kampioen en pakte 1  Beker en 3 Supercups. In 2010 trok Van Damme terug naar de Premier League (Wolverhampton), maar datzelfde seizoen nog keerde hij tijdens de winterstop terug naar de Jupiler Pro League en ging aan de slag bij Standard de Liège.

Vijf jaar lang verdedigde Van Damme de kleuren van de Rouches. Tijdens deze periode kon hij maar liefst 22 keer scoren en 26 assists afleveren. Ook een Beker van België kon de linksvoetige verdediger aan zijn prijzenkast toevoegen. In de zomer van 2017 trok Van Damme voor een jaar naar het Amerikaanse Los Angeles Galaxy.

Na een jaar op Amerikaanse bodem, keerde Van Damme voor de derde keer terug naar de Jupiler Pro League.  Royal Antwerp FC werd zijn thuis voor 2 seizoenen. De laatste stop in Van Damme’s voetbalcarrière was Sporting Lokeren.

Na een rijkgevulde internationale carrière en 559 wedstrijden in binnen -en buitenland zegt Van Damme het professioneel voetbal vaarwel.

© Photo News

Gerelateerde artikels