Jérémy Doku ex-Jupiler Pro League Speler van de Week

© JBO

De ex-Jupiler Pro League speler van de week rubriek is aan zijn derde editie van het seizoen toe. Vorige weken werden ex-spelers Sofiane Hanni en Leon Bailey al uitgelicht. Op deze #InternationalYouthDay is het de beurt aan Jérémy Doku. De snelle vleugelaanvaller begint nu aan zijn tweede seizoen voor Stade Rennais, maar zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij RSC Anderlecht.

Jérémy Doku belande op tienjarige leeftijd in de jeugdreeksen van RSC Anderlecht. 6 jaar later speelde hij zijn eerste officiële wedstrijd voor het eerste elftal van Paars-Wit. Op 25 november 2018 mocht hij een eerste keer invallen op het veld van STVV. Daarna volgden nog enkele invalbeurten, maar voor de doorbraak was het wachten op het volgende seizoen.

In het seizoen 2019-2020 kreeg Doku meer en meer basisplaatsen. Daarna volgden de eerste doelpunten en begon het jeugdproduct lof te oogsten. De Coronaonderbreking in maart kwam dus op een slecht moment voor de youngster, maar in het begin van het seizoen 2020-2021 stond Doku er meteen weer. Met 2 doelpunten en 4 assists in 7 wedstrijden kende Doku een goede start van de competitie. Dat was ook Stade Rennais niet ontgaan.

Door de verlengde transferperiode had Stade Rennais in oktober nog altijd de mogelijkheid om Doku over te nemen. Anderlecht aanvaarde uiteindelijk een bod van ongeveer €27 miljoen. Bij de Franse club maakte Doku in zijn eerste seizoen meteen heel wat minuten. Op het einde van het seizoen kwam de pijlsnelle winger aan 30 wedstrijden met 2 doelpunten en 3 assists.

Ondertussen maakte Doku ook deel uit van de Belgische nationale ploeg en werd hij door bondscoach Roberto Martínez geselecteerd voor Euro 2020. Op het EK kwam Doku aan 2 caps. Hij trad aan in de groepsfase tegen Finland en speelde de kwartfinale tegen Italië.

Gerelateerde artikels