Jupiler Pro League 2021-2022: speeldag 6

© JDM

De zesde speeldag van de Jupiler Pro League is afgerond. Vrijdagavond openden KV Kortrijk en KV Mechelen het voetbalweekend. Op zaterdag kwam onder meer Royale Union Saint-Gilloise in actie tegen Standard de Liège. Zondag stonden er met KAA Gent – Club Brugge en KRC Genk – RSC Anderlecht twee topaffiches op het programma.

Vrijdag 27 augustus 2021

KV Kortrijk – KV Mechelen: 2-2

Thuisploeg KV Kortrijk begon in een vol stadion aarzelend aan de wedstrijd. Het waren de bezoekers uit Mechelen die de beste kansen creëerden in de openingsfase en kwam via Storm kwam op een 0-1 voorsprong na een kwartier. Even later verdubbelde diezelfde Storm de score en zat Malinwa op rozen. Net voor rust kon KV Kortrijk nog tegenprikken, maar het doelpunt van Chevalier werd terecht afgekeurd.

Na de rust vocht KV Kortrijk zich terug in de wedstrijd. Selemani speelde een hoekschop kort in op D’Haene en die knalde de aansluitingstreffer binnen. Daarna kopte Habib Gueye de gelijkmaker binnen voor KV Kortrijk. Zo deelden De Kerels de punten met Malinwa.

© PDV

Zaterdag 28 augustus 2021

Sporting Charleroi – K. Beerschot V.A. : 5-2

De eerste wedstrijd op zaterdag was het duel tussen Sporting Charleroi en K. Beerschot V.A. De uitploeg begon niet te best aan de wedstrijd. Na 5 minuten pakte De Smedt een rode kaart door de bal met de hand van de lijn te halen. Vanhamel kon de strafschop van Morioka wel tegenhouden, maar net voor rust kon Nicholson toch de openingsgoal maken.

Na de rust ging Nicholson door op zijn elan en werkte na 5 minuten zijn tweede van de wedstrijd binnen. Vanaf dan ging alles heel snel. Holzhauser leek Beerschot met de 2-1 terug in de wedstrijd te brengen, maar Morioka maakte er al snel 3-1 van. In het slot van de wedstrijd vervolledigde Nicholson zijn hattrick, maakte Keita nog een owngoal en legde Morioka de 5-2 eindstand vast met een afstandsschot.

Cercle Brugge – STVV: 0-1

Cercle Brugge nam het in eigen huis op tegen STVV. Na een aangename openingsfase was het de uitploeg die op voorsprong kwam. Mboyo bereikte Hayashi en die kon in een leeg doel de openingstreffer binnentrappen. STVV bleef de ploeg met het meeste overwicht in de eerste helft.  

Na de pauze zocht Cercle naar de gelijkmaker, maar kon het moeilijk kansen creëren. Zelfs na de rode kaart voor Rocco Reitz kon de thuisploeg het overtal aan spelers niet omzetten in een doelpunt. Zo pakte STVV de 3 punten in Jan Breydel.

KAS Eupen – RFC Seraing: 1-2

Op hetzelfde moment als Cercle Brugge – STVV speelden KAS Eupen en RFC Seraing aan de Kehrweg. De beste kansen in de eerste helft waren voor Eupen, maar Seraing hield stand en zo gingen beide ploegen de kleedkamer in met een 0-0 tussenstand.

Seraing kwam na de pauze stevig uit de kleedkamer. De 2de helft was nog maar op gang getrapt of Maziz bracht zijn ploeg op voorsprong. 3 minuten na het openingsdoelpunt was het alweer prijs voor Seraing. Sambu scoorde, die met de 0-2 Seraing op rozen zette. Eupen was van slag en kon niet antwoorden. In de toegevoegde tijd milderde het na een eigen doelpunt van Dietsch tot 1-2, maar dat was niet meer dan een eerredder. Zo verloor Eupen voor de eerste keer dit seizoen en pakte Seraing zijn derde driepunter.

Royale Union Saint-Gilloise – Standard de Liège: 4-0

De laatste wedstrijd op zaterdag was het treffen tussen Royale Union Saint-Gilloise en Standard de Liège. Na 20 minuten trapte Nielsen een afgeblokte vrije trap hard in de rechterbenedenhoek. Kort voor de rust bereikte Lynen Vanzeir die de voorsprong voor Union verdubbelde.  

Na de pauze stond Vanzeir snel terug op het scorebord. De spits kon een knappe vrije trap van Nielsen aan de tweede paal binnenwerken. De avond van Vanzeir werd nog beter toen hij 20 minuten voor tijd zijn hattrick beet had. Met de 4-0 winst klimt Union naar de eerste plek in het klassement.

© PCR

Zondag 29 augustus 2021

KAA Gent – Club Brugge: 6-1

De eerste wedstrijd op zondag was de clash tussen KAA Gent en Club Brugge. Gent startte de wedstrijd wervelend en kwam na 10 minuten voetballen via Tissoudali op voorsprong. Even later verdubbelde De Sart vanop de stip de score. Nog voor de rust strafte Nurio een defensieve blunder van Mata en Van der Brempt af en zette zo de 3-0 op het bord.

Na de rust ging Gent verschroeiend verder. Bezus maakte na een lange rush de 4-0. Daarna milderde Club even via Vanaken, maar Depoitre deed meteen daarna de netten aan de andere kant weer trillen. In het slot van de wedstrijd ging Mignolet in de fout bij een terugspeelbal van Mechele waardoor het 6-1 werd. Gent komt via de overwinning tot op 4 punten van Club Brugge.

Royal Antwerp FC – OH Leuven: 2-2

Royal Antwerp FC ontving in eigen huis OH Leuven. De thuisploeg begon het best en kwam via een owngoal van Maertens op 1-0 voorsprong. Op het einde van de eerste helft kreeg The Great Old een strafschop toegekend. Topschutter Frey nam die voor zijn rekening en stuurde Antwerp met een 2-0 voorsprong de rust in.  

Na de pauze knokte OH Leuven terug. Al snel schilderde Mercier een vrije trap op het hoofd van Cenk Özkacar, die de aansluitingstreffer voorbij Butez kopte. Een kwartier voor het einde schotelde diezelfde Mercier ploegmakker Shengelia een niet te missen kans voor. De invaller faalde niet en zette de gelijkmaker op het bord. Antwerp en OH Leuven delen zo de punten.    

KRC Genk – RSC Anderlecht : 1-0

Zondagavond speelden KRC Genk en RSC Anderlecht in de Cegeka Arena. In de eerste helft hadden beide ploegen hun kansen. Ito miste de grootste voor Genk, Anderlecht trof de paal.

Na de pauze drukte Anderlecht Genk bij momenten weg. Invaller Kouamé zorgde voor gevaar, maar scoren lukte niet. In het slot van de wedstrijd kwam Genk dan toch nog opzetten. Eerst kon Van Crombrugge Bongonda nog van een doelpunt houden, maar even later was het toch raak via Ugbo. KRC Genk pakte zo de 3 punten staat zo op de 4e plek.

KV Oostende – SV Zulte Waregem: 0-2

De laatste wedstrijd van de speeldag werd aan de kust gespeeld waar KV Oostende SV Zulte Waregem ontving. Na 5 minuten was het al raak voor de bezoekers. Jelle Vossen werkte een knappe pass van Hubert af en zette zo Zulte op voorsprong. Daarna kregen beide clubs nog kansen, maar een doelpunt viel er in de eerste helft niet meer.

Na de pauze ging Oostende op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet. In het slot van de wedstrijd verzekerde Vossen met zijn tweede treffer van de avond de overwinning voor Essevee. De ploeg van Dury komt zo op een 10e plaats te staan in de stand.

© JDM

Gerelateerde artikels