Coach of the Year: Felice Mazzu (R. Union Saint-Gilloise)

Met een overweldigende meerderheid in de stemming, is Felice Mazzu op de Pro League Awards uitgeroepen tot ‘Coach of the Year’. De succesvolle trainer van seizoensrevelatie Royale Union Saint-Gilloise troefde Edward Still (Sporting Charleroi) af.

De waardering voor het boerenjaar van R. Union Saint-Gilloise en haar technische staf is in voetbalkringen enorm, want Mazzu verzamelde liefst 286 voorkeursstemmen. Met amper 25 stemmen eindigde Belgiës jongste coach Edward Still op de tweede plek. Wouter Vrancken (KV Mechelen) en Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent) delen de derde plek met elk 24 stemmen.

Mazzu loodste de Brusselse volksclub vorig seizoen opnieuw naar de hoogste divisie, na een afwezigheid van 48 jaar. Bij haar terugkeer in de Jupiler Pro League stond R. Union Saint-Gilloise wekenlang op kop van de competitie. Pas in de Champion’s Play-offs moesten de troepen van Mazzu de duimen leggen voor landskampioen Club Brugge. De Brusselaars mogen dankzij hun tweede plek wel deelnemen aan de Champions League.

Vorig jaar ging Philippe Clement met de prijs van ‘Coach of the Year’ aan de haal.

Gerelateerde artikels