KAA Gent en RSC Anderlecht spelen bekerfinale op 18 april

© Orange Pictures

KAA Gent en RSC Anderlecht nemen het op maandag 18 april tegen elkaar op in de finale van de Croky Cup. De aftrap in het Koning Boudewijnstadion in Brussel wordt om 15.00 uur gegeven. KAA Gent kwam vrijdagmiddag als thuisploeg uit de loting.

RSC Anderlecht verzekerde zich donderdagavond van het tweede finaleticket, door in eigen huis KAS Eupen te verslaan met 3-1. De heenwedstrijd was op een gelijkspel (2-2) geëindigd. Woensdagavond al plaatste KAA Gent zich voor de finale ten koste van Club Brugge.

De apotheose van de 67e editie van de Beker van België vindt plaats op Paasmaandag, een week na de slotspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League. Het wordt de tweede keer in de geschiedenis van de Croky Cup dat RSC Anderlecht en KAA Gent elkaar in de finale treffen.

In 2008 nam Paars-Wit na een episch duel op de Heizel met 2-3 de maat van KAA Gent. De Buffalo’s kwamen twee keer op voorsprong, maar het RSC Anderlecht van trainer Ariël Jacobs trok aan het langste eind. Het was de laatste bekerzege van de Brusselaars, die er in totaal negen veroverden.

KAA Gent staat op 18 april voor de zesde keer in de bekerfinale. De Buffalo’s hebben drie eindzeges in de Croky Cup op hun palmares staan, waarvan de laatste dateert uit 2010. KAA Gent bereikte de finale recent nog in 2019, maar verloor met 2-1 van toenmalig tweedeklasser KV Mechelen.

© Photo News

Bij een loting die vrijdag werd uitgevoerd, kwam KAA Gent voor de finale op 18 april als thuisteam uit de bus. De bezoekende ploeg wordt RSC Anderlecht. Dat heeft bijvoorbeeld impact op de toewijzing van de kleedkamers, maar ook op de truitjes die gedragen mogen worden tijdens de finale.

Extra praktische informatie over de bekerfinale volgt spoedig. De ticketverkoop zal via de clubs zelfs georganiseerd worden. Supporters van KAA Gent zullen in tribunes 3 en 4 plaatsnemen. Tribunes 1 en 2 worden aan RSC Anderlecht toegewezen.