KAA Gent Foundation verenigt jongeren in ‘Street League 9000’

KAA Gent, haar Foundation en de stad Gent gaven het voorbije weekend de aftrap voor het nieuw buurtwerkingsnetwerk ‘Street League 9000’. In dat project verenigen zeven Gentse voetbalorganisaties zich om kinderen van de verschillende wijken dichter bij elkaar te brengen door middel van pleintjesvoetbal.

Street League 9000 wordt gevormd door de KAA Gent Foundation, Futsal Besiktas, vzw Jong, FC Rooigem, Futsal Gent, vzw Ergenekon en vzw Sportaround. Deze zeven buurtvoetbalorganisaties focussen in hun dagelijkse werking op het samenbrengen van kinderen en jongeren, zodat zij kunnen spelen, hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen, zichzelf beter leren kennen en hun gezondheid op peil houden.

De recent opgerichte Street League 9000 brengt al die sociaal-maatschappelijke werkingen dichter bij elkaar. Het netwerk, dat wordt gecoördineerd door de KAA Gent Foundation, zal jaarlijks vijf buurtvoetbaltoernooien organiseren, telkens in een andere Gentse wijk. Het project werd zaterdag feestelijk afgetrapt met enkele wedstrijden op de oefenterreinen van de jeugd van KAA Gent.

“Meer dan 1.000 Gentse kinderen staan op een wachtlijst om bij een voetbalclub te kunnen shotten. Voor hen organiseren we Street League 9000”, zegt algemeen coördinator van de KAA Gent Foundation Wim Beelaert, die recent op de Pro League Awards in de prijzen viel. “We geven jongeren kansen als coach en als speler. Zo bouwen we aan meer voetbalkansen op pleintjes en in parken voor Gentse kinderen en jongeren.”

De 'Street League 9000' wordt zonder klassement of scheidsrechter gespeeld. Plezier en vriendschap staan centraal. De jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor het verloop van de matchen en worden daar door hun organisatie op voorbereid. De KAA Gent Foundation verbindt er zich toe om alle opleiders en vrijwilligers van de organisaties opleidingen te geven om jongeren daarop voor te bereiden.