KBVB neemt afscheid van scheidsrechtersbaas Verbist

© Photo News

Johan Verbist is niet langer scheidsrechtersbaas bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De twee partijen hebben in onderling overleg besloten de samenwerking stop te zetten.

"Het klopt dat Johan Verbist geen scheidsrechtersbaas meer is. Na onderling overleg is de samenwerking beëindigd maar meer details kunnen we voorlopig niet geven", aldus PIerre Cornez van de KBVB. Hij verwijst naar de persconferentie van woensdag waarop David Elleray zijn masterplan rond de toekomst van de Belgische arbitrage zal voorstellen samen met Peter Bossaert, CEO van de Belgische voetbalbond. Verbist volgde in 2016 Paul Allaerts op als hoofd van de Belgische arbitrage.

De Pro League geeft geen commentaar op het nieuws. De vereniging van clubs wacht op de presentatie van het Masterplan voor de Belgische arbitrage door Peter Bossaert en David Elleray en wijst op bondsartikel B.242.12, dat aangeeft dat de coördinator Profvoetbal door het Uitvoerend Comité wordt benoemd, op voordracht van de Raad van Bestuur van de Pro League.