Kerstactie Pro League mooi uit de startblokken

© (c) Peter De Voecht / PhotoNews

De Kerstactie van de Pro League ging maandagavond van start. De supporters van de clubs uit de Jupiler Pro League en de Proximus League tonen dit jaar opnieuw hun hart voor de dak-en thuislozen. De opbrengst van de veiling gaat namelijk integraal naar de Belgian Homeless Cup.

Na bijna 3 dagen veiling werd de kaap van 30.000 euro reeds gerond. De huidige leider in de competitie prijkt ook bovenaan de veilinglijst. De populairste speler op dit moment is namelijk Gouden Stier Ally Samatta (KRC Genk), op de voet gevolgd door profvoetballer van het jaar, Hans Vanaken (Club Brugge). Zij worden op hun beurt gevolgd door Ethan Horvath (Club Brugge), Joachim Maehle (KRC Genk) en Sander Berge (KRC Genk). De populairste shirts uit 1B komen uit het AFAS-stadion. Joachim Van Damme (KV Mechelen) staat momenteel op één, gevolgd door Gustav Engvall (KV Mechelen) en Michael Verrips (KV Mechelen).

Naast voetbalshirts worden er ook tal van specials aangeboden. Peter Vandenbempt en Filip Joos kondigden maandag in Extra Time hun bijdrage aan de Kerstactie aan en dit heeft zijn effect duidelijk niet gemist. Voor één dag in het spoor van Peter Vandenbempt, zal je nu al minstens ?800 moeten neertellen. Ook het Gala van de Gouden Schoen is zoals ieder jaar een zeer gegadigde special.

Een overzicht van de populairste truitjes op de 3de dag van de Kerstactie :

KRC GenkAlly Samatta
Club BruggeHans Vanaken
Club BruggeEthan Horvath
KRC GenkJoachim Maehle
KRC GenkSander Berge
KRC GenkAidoo Joseph
Club BruggeRuud Vormer
KRC GenkSebastien Dewaest
KRC GenkRuslan Malinovsky
KRC GenkAlejandro Pozuelo
KRC GenkDanny Vukovic

Gerelateerde artikels