Kerstactie Pro League van start

Vandaag trappen de Pro League en haar 26 clubs hun jaarlijkse Kerstactie af. Gedurende twaalf dagen zal er geboden kunnen worden op de ‘matchworn’ shirts van alle spelers uit de Jupiler Pro League en de 1B Pro League en andere unieke items. De opbrenst van de Kerstactie gaat naar Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League.

Veiling

Ook in 2020 pakken de Pro League, haar clubs en partners uit met een Kerstactie. Alle wedstrijden in beide competities worden gespeeld met het logo van Younited Belgium op de borst. Na het laatste fluitsignaal worden de shirts gesigneerd, opgehaald en (ongewassen, maar gedesinfecteerd) geveild voor het goede doel.

Voor het organiseren van de veiling werkt de Pro League dit jaar opnieuw samen met MatchWornShirt. De shirts worden aangeboden op de website matchwornshirt.com/proleague. Daar zullen dan ook tal van andere “special items” te vinden zijn waarop geboden kan worden, zoals onder meer een dag achter de schermen bij een voetbalcommentator, een inspirerend gesprek met succescoach Roberto Martinez of gesigneerde shirts van Borussia Dortmund of VfL Wolfsburg. 

Steun aan sociale partner

De opbrengst van de Kerstactie gaat naar Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League. Younited Belgium ondersteunt en begeleidt 28 Younited-teams. Elk team is een samenwerking tussen een voetbalclub en sociale organisaties zoals straathoekwerk,  inloop- of ontmoetingshuizen, buurtsport en opvangcentra. Hun spelers strijden tegen kwetsbaarheid op vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede en verslaving. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.

Op de shirts van de 1B Pro League kan geboden worden vanaf vrijdag 18 december om 15u en op de shirts van de Jupiler Pro League vanaf zondag 20 december om 15u. De veiling voor de shirts van de spelers uit de 1B Pro League loopt tot 27 december om 21u. Op alle andere items kan geboden worden tot 30 december om 21u. Verzendpartner DHL Express zal instaan voor een snelle en veilige levering van de shirts aan de hoogste bieders.

Gerelateerde artikels