Kerstactie ten voordele van Belgian Homeless Cup start maandag om 23u!

© Pro League

Maandag start de jaarlijkse Kerstactie van de Pro League en haar 24 clubs, ten voordele van de Belgian Homeless Cup. Gedurende 10 dagen kan u weer bieden op alle shirts van de spelers uit de Jupiler Pro League en de Proximus League en enkele unieke items en ervaringen. De veiling start maandag om 23 uur en loopt tot 27 december, 23 uur. Tien dagen dus waarin alle profclubs als één team achter de Belgian Homeless Cup gaan staan.

My Team, My Home

De Kerstactie van dit jaar staat opnieuw helemaal in het teken van de Belgian Homeless Cup, de sociale partner van de Pro League. Met de campagne 'My Team, My home', zet de Belgian Homeless Cup in op het gevoel dat zo typisch is aan een club: het gevoel ergens bij te horen, 'thuis' te zijn.

Dit is een gevoel dat niet alleen supporters of profspelers ervaren, het geeft ook vleugels aan de spelers van de Belgian Homeless Cup, mannen en vrouwen die kampen met dak- of thuisloosheid en die in hun team een positieve identiteit en ploegmakkers vinden. Daarom staan de Pro League, haar clubs en partners deze maand opnieuw helemaal achter de Belgian Homeless Cup en haar spelers.

Veiling

De spelers uit de Proximus League (speeldag 20, 21-23 december) en de Jupiler Pro League (speeldag 21, 26-27 december) zijn de komende speeldagen te zien in bijzondere shirts met het logo van de Belgian Homeless Cup. Deze shirts worden vanaf maandag 17 december, 23 uur, te koop aangeboden, samen met enkele unieke specials.

Alvast een voorsmaakje van wat we gaan aanbieden: dankzij onze mediapartner VOO kunnen we opnieuw de aftrap van Standard - Anderlecht aanbieden. Unibet schenkt een VIP-arrangement voor een wedstrijd van Paris Saint-Germain en de KBVB doneert een WK-truitje, gesigneerd door alle Rode Duivels. Sporza en Marc Degryse bieden een wedstrijdje golf aan met Marc als compagnon, een fan kan een wedstrijd achter de schermen winnen met Filip Joos en er zijn ook weer de VIP-arrangementen voor de Gouden Schoen en het Gala van de Profvoetballer. Daarnaast kunnen de fans nog bieden op een gesigneerd en matchworn shirt van Kevin De Bruyne en gesigneerde ballen van alle Pro League clubs. Bieden kan vanaf maandag 23 uur, via Ebay.

Over de Belgian Homeless Cup

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. Door de kracht van voetbal in te zetten wordt een re-integratieproces opgestart. Dit traject kan van sociale (opstap naar hulpverlening, opbouwen van zelfvertrouwen en positief zelfbeeld) of van professionele aard (opleiding, tewerkstelling) zijn. Ook op fysiek vlak wordt vooruitgang geboekt, door te werken aan een betere conditie en gezondheid. Daarnaast voeren wij een actieve communicatie om de problematiek van dak- en thuisloosheid onder de aandacht te brengen.

Momenteel zijn er 39 teams (27 in de nationale competitie en 12 teams in de Brusselse hoofdstedelijke competitie) actief. Elk homeless team is een samenwerking tussen een (semi-)professionele voetbalclub en sociale organisaties. Zo werken er in België 72 sociale organisaties, 27 voetbalclubs en 15 stedelijke diensten samen rond de 36 homeless teams. BHC bereikt wekelijks meer dan 500 dak-en thuislozen en organiseert zij 900 trainingssessies per jaar.

Over Pro League+

Pro League+ is de sociale pijler van de Pro League. Pro League+ streeft samen met de 24 Pro League clubs naar een sterk MVO-beleid waarbij het voetbal een hefboom is om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en voetbalclubs geloofwaardige lokale sociale actoren zijn die in samenwerking met maatschappelijke organisaties relevante acties op zetten. Pro League+ werkt structureel samen met de Belgian Homeless Cup, is lid van EFDN en streeft er naar om met andere (inter)nationale, regionale en lokale organisaties het MVO-beleid, of communitywerking, van de clubs te versterken.

Pro League+ is de (gespreks)partner van overheden en sociale organisaties in maatschappelijke kwesties. Zo organiseert Pro League+ jaarlijks verschillende sensibiliseringsacties waarbij prioritaire maatschappelijke thema's een forum krijgen via onze kanalen en organiseert/ondersteunt deze events en organisaties die de toegang tot sport vergemakkelijken of waarbij sport ingezet wordt voor maatschappelijke doeleinden. Pro League+ organiseert jaarlijks de Kerstactie, waarbij alle clubs en fans zich samen inzetten om fondsen te verzamelen voor een sociale organisatie.

Gerelateerde artikels