Kevin De Bruyne ex-Jupiler Pro League speler van de week

De speler die deze week aan bod komt in de ex-Jupiler Pro League speler rubriek is Kevin De Bruyne. De Rode Duivel verdedigde van 2008 tot 2012 de kleuren van KRC Genk en maakte het met zijn snedige passes menig tegenstanders moeilijk om hem af te stoppen. KDB werd na een fantastisch seizoen bij Manchester City bekroond tot PFA Player of the Year (Premier League) en werd deze week als eerste Belg ooit door de UEFA genomineerd voor de UEFA Men’s Player of the Year award (Europese competities).

Kevin De Bruyne is #MadeinProLeague. Tijdens zijn periode in België (2008-2012) ontpopte De Bruyne zich tot een vaste waarde op het Genkse middenveld. In 113 wedstrijden trapte hij 17 keer een bal tegen de touwen en leverde 36 assists af. In de zomer van 2012 trok KDB naar Chelsea, maar kon daar zijn goeie vorm van bij Genk niet doortrekken. Na een tussenstop bij het Duitse VfL Wolfsburg trok De Bruyne in 2015 naar Manchester City.  

Kevin De Bruyne trapte zich het afgelopen seizoen de geschiedenisboeken in. Met 20 assists in 1 seizoen evenaarde hij het record van Thierry Henry (2002/03). In de Premier League kwam De Bruyne 13 keer tot scoren, maar ook in de Champions League liet hij zich opmerken. In 7 Europese wedstrijden schoot KDB 2 keer raak en gaf hij 2 assists. UEFA nomineerde De Bruyne samen met Robert Lewandowski en Manuel Neuer voor de UEFA Men’s Player of the Year award. De Bruyne kan als eerste Belg ooit deze trofee winnen. UEFA Men’s Player of the Year wordt samen met de loting voor de groepsfase van de Champions League bekendgemaakt op 1 oktober.