Killian Overmeire ex-Jupiler Pro League speler van de week

17 jaar. Zo lang duurde de carrière als profvoetballer van Killian Overmeire. Gisteren (woensdag 7 april) kondigde de middenvelder aan dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. Mister Lokeren bleef tijdens zijn carrière trouw aan 1 ploeg: Sporting Lokeren.

Killian Overmeire doorliep de eerste jaren van de jeugd bij KFC Assenede. In 1994 trok de middenvelder voor de eerste keer het wit-zwart-gele shirt aan. In 2003 maakte Overmeire zijn debuut in het eerste elftal van de Waaslanders. Al snel groeide hij uit tot een van de sterkhouders van de ploeg. In 2010 kreeg Mister Lokeren de aanvoerdersband. Overmeire won in het shirt van Lokeren 2 keer de Beker van België (2012 en 2014).

Toen Sporting Lokeren in 2020 de boeken neerlegde, tekende Overmeire een contract van 1 jaar bij de pas opgerichte fusieclub SC Lokeren-Temse. Door het coronavirus kwamen hij en zijn ploeg maar 1 keer in actie in 2021, zijn laatste officiële wedstrijd speelde Killian tegen STVV in de Croky Cup. Gisteren besliste de middenvelder dat hij een punt zet achter zijn carrière, maar wel nog actief zal blijven in de voetbalwereld.

In 2008 maakte Overmeire zijn debuut voor de Rode Duivels. Samen met onder andere Eden Hazard kreeg hij zijn eerste speelminuten voor de Rode Duivels. Hoewel de middenvelder vaak opgeroepen werd bij de beloften, stopte zijn carrière als international na de vriendschappelijke interland tegen Luxemburg (2008). 

Killian Overmeire speelde net geen 500 wedstrijden op het hoogste niveau. 

© Photo News