Koningskoppels: toen en nu

De chemie tussen spelers op het veld is niet te onderschatten. Ontdek hieronder enkele van de beste koningskoppels uit de Jupiler Pro League:

Tomasz Radzinski & Jan Koller

Het duo Radzinski-Koller kende zijn gloriedagen in het shirt van RSC Anderlecht in 2000-2001. Zo vonden ze tijdens dat seizoen niet alleen makkelijk de weg naar doel, ze bezorgden hun ploeg ook de titel. Radzinski en Koller waren samen goed voor maar liefst 55 doelpunten. Koller scoorde 22 keer, Radzinski maakte er 33.

© Photo News

Wesley Sonck & Moumouni Dagano

Een seizoen later kende de hoogste voetbalklasse een nieuw koningskoppel: Wesley Sonck en Moumouni Dagano. De aanvallers van KRC Genk loodsten hun ploeg naar de eerste titel uit de clubgeschiedenis. In het seizoen 2001-2002 scoorden ze samen 51 doelpunten. Sonck vond 33 keer de weg naar doel, Dagano 18 keer.

© Photo News

Rune Lange & Gert Verheyen

In 2004-2005 namen Rune Lange en Gert Verheyen de fakkel der Koningskoppels over. De twee spitsen van Blauw-Zwart maakten samen 28 doelpunten, waarmee ze Club Brugge op weg hielpen naar de dertiende van in totaal zeventien landstitels.

© Photo News

Dieumerci Mbokani & Milan Jovanovic

Spitsenbroeders Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic kenden hun eerste succesvolle passage bij Standard de Liège. Samen scoorden ze in het seizoen 2008-2009 liefst 28 doelpunten en bezorgden de Rouches zo voor het eerst in 25 jaar opnieuw de titel. Later kwamen de twee elkaar opnieuw tegen bij RSC Anderlecht.

© Photo News

Dante Vanzeir & Deniz Undav

Dit seizoen stormt er een nieuw koningskoppel door de Jupiler Pro League: Dante Vanzeir en Deniz Undav. Samen hebben de pocketaanvallers al 33 doelpunten op de teller staan. Op hoeveel klokken de tortelduifjes dit seizoen af? En leveren hun vele treffers Royale Union Saint-Gilloise ook een titel op?

© NVE

Gerelateerde artikels