KRC Genk - Club Brugge opent titelstrijd in Champions’ Play-offs

De titelstrijd in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League barst los op zondag 30 april met de topaffiche KRC Genk - Club Brugge. Vrijdag starten de Europe Play-offs met KAA Gent - KVC Westerlo. Uiterlijk op zondag 4 juni is bekend wie Club Brugge opvolgt.

CEO Lorin Parys genoot van de slotspeeldag: “De reguliere competitie kende haar hoogtepunt met een razend spannende slotspeeldag. De teerling is geworpen en we maken ons op voor al even spannende play-offs. In de Champions Play-offs is elke deelnemer titelkandidaat en zal elke wedstrijd op het puntje van de stoel beleefd worden. En ook deze onuitgegeven Europe Play-offs zijn niet te missen. Onze teams bezorgden ons al een seizoen vol spanning en sensatie en het is duidelijk dat we naar een zenuwslopende apotheose gaan van het seizoen 22-23.”

KRC Genk, Royale Union Saint-Gilloise, Royal Antwerp FC en Club Brugge. Deze vier teams strijden tussen 30 april en 4 juni voor het hoogste goed: de titel in de Jupiler Pro League. KRC Genk wint de reguliere competitie (en het eerste Europese ticket), maar houdt 0 punten voorsprong over op R. Union Saint-Gilloise. Na puntenhalvering volgt R. Antwerp FC op slechts 1 punt. En wie weet welke remonte Club Brugge nog kan inzetten? Behalve de strijd om de eerste plek staan er uiteraard ook Europese tickets op het spel. 

De kalender van de Champions’ Play-offs:

In de Europe Play-offs gaan KAA Gent, Standard de Liège, KVC Westerlo en Cercle Brugge de strijd aan voor de vijfde plek, die recht geeft op een barragewedstrijd voor het laatste Europees ticket. Na puntenhalvering is het verschil tussen deze vier topteams verwaarloosbaar. Ook die play-offs beloven dus ontzettend spannend te worden. KAA Gent en KVC Westerlo bijten de spits af op vrijdag 28 april. De zesde en laatste speeldag gaat door op 3 juni.