KRC Genk en TALim bieden tieners toekomstperspectief

Op zaterdagvoormiddag zakken heel wat tieners elke week af naar het stadion van KRC Genk. In de eerste plaats niet om te voetballen, maar wel om hun talenten te ontwikkelen en te ontdekken waar hun interesses liggen. Het nieuwe project TALim laat kinderen zelf ondervinden wat ze later kunnen zijn.

Sinds oktober 2021 organiseert TALim, de afkorting voor Talentenacademie Limburg, elke zaterdag ateliers in de Cegeka Arena van KRC Genk. Kinderen vanaf tien jaar komen er in contact met allerhande soorten beroepen, van schrijnwerker over IT’er tot verpleger. Door op een speelse manier kennis te maken met deze jobs leren de tieners zichzelf beter kennen.

TALim focust zich op kansarme kinderen. De maatschappij legt hen druk op om zich in te spannen voor school, maar ze weten niet altijd waarom. Een belangrijk doel van het project is dan ook om de schoolmotivatie bij deze tieners te stimuleren. Dat gebeurt door middel van leuke workshops met leeftijdsgenoten, maar ook door gepassioneerde rolmodellen die vertellen over hun job.

Op die manier ontdekken de jongeren zelf welke interesses ze hebben en waar ze goed in zijn. TALim zet daarnaast sterk in op talentontwikkeling en het aanleren van attitudes. Hoe de Limburgse organisatie, die de mosterd haalde bij TADA in Brussel, dat doet, leer je in bovenstaande reportage van Eleven Sports.