KRC Genk schenkt kickertafels aan kwetsbare jongeren

KRC Genk organiseert elk jaar de Welzijnscup voor 160 kinderen van Limburgse jeugdinstellingen. Om de jongeren van deze organisaties in moeilijke tijden een hart onder de riem te steken, schonk KRC Genk aan elk van de leefgroepen een kickertafel.

Al voor het tiende jaar op rij organiseert KRC Genk de Welzijnscup. Dat is een voetbalcompetitie voor kwetsbare jongeren uit Limburg. Ook dit jaar zijn 14 jeugdinstellingen ingeschreven in twee leeftijdscategorieën. Van oktober tot mei nemen de in totaal 160 kinderen het op woensdagnamiddag tegen elkaar op. De wedstrijdjes vinden plaats op de oefenterreinen van KRC Genk en de jongeren dragen ook het blauw-witte tenue van de Limburgers.

“Om familiale of financiële redenen hebben deze jongens en meisjes niet altijd de kansen te voetballen”, legt Marc Hardy, Football & Community Manager van KRC Genk, uit. “Het is in de Welzijnscup niet zo belangrijk welke leefgroep wint. Fairplay staat bovenaan. De jongeren leren de tegenstander en de scheidsrechter te respecteren, hun medemaats te ondersteunen en om te gaan met winst of verlies.”

We willen deze kinderen het gevoel geven dat ze belangrijk zijn.Marc Hardy, Football & Community Manager van KRC Genk

Op het einde van de competitie wordt behalve de best voetballende ploeg ook het meest faire team in de bloemetjes gezet. “De fairplay-beker is zelfs dubbel zo groot als die voor de competitiewinnaar”, zegt Marc Hardy. “We merken dat deze voetbalmethodiek werkt. Kinderen gaan zich binnen de instelling beter gedragen om op woensdagnamiddag te kunnen voetballen.”

De wedstrijdjes zelf zijn tijdens de pandemie voort kunnen gaan, maar het nieuwjaarsdiner en de slotceremonie konden al voor het tweede jaar op rij niet plaatsvinden. Daarom verraste KRC Genk de jongeren met een kickertafel als geschenk. “We willen de kinderen het gevoel geven dat ze belangrijk zijn. En op deze manier kunnen ze ook binnen hun instelling voetballen”, aldus Hardy.