KRC Genk wint finale Croky Cup

Gisterenavond stonden Standard de Liège en KRC Genk voor de derde keer in de finale van de Beker van België tegenover elkaar. In een spannende tweede helft trokken de Genkenaars de wedstrijd naar zich toe en wonnen met 1-2. KRC Genk zijn 5de Beker van België in de clubgeschiedenis.

Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd, maar slaagden er niet in om voor de rust de netten te laten trillen. Amper 3 minuten na de aftrap van de 2de helft, bracht Ito zijn ploeg op voorsprong. Siquet leed balverlies waardoor Thorstvedt Bongonda kon aanspelen. De flankaanvaller speelde snel in op Ito en de Japanner plaatste de 0-1 eenvoudig in het hoekje voorbij Bodart

Standard probeerde de gelijkmaker te scoren, maar de ingevallen Muleka kon van dichtbij de bal niet buiten het bereik van Vandevoordt trappen. Tien minuten voor tijd kopte Onuachu een uittrap van de Genkse doelman tot bij Bongonda. De aanvaller twijfelde niet en trapte de 0-2 met een gekruist schot binnen.  

De aansluitingstreffer van de Rouches kwam er in de 84ste minuut. Carcela schilderde een voorzet op het hoofd van Muleka. De aanvaller kopte de 1-2 in de kruising, maar meer dan een eerreder was het niet.

Genk won en pakte zo de 5de Beker in zijn bestaan.