KV Mechelen en R. Antwerp FC spelen finale op 30 april

© NVE

KV Mechelen en Royal Antwerp FC hebben zich geplaatst voor de finale van de Croky Cup. Op zondag 30 april (aftrap om 14u30) strijden deze teams in het Koning Boudewijnstadion in Brussel voor de eerste prijs van het seizoen 2022-2023 én een rechtstreeks ticket voor de Europa League.

Nadat KV Mechelen de heenwedstrijd op het veld van SV Zulte Waregem had gewonnen (1-2), nam de ploeg van Steven Defour ook voor eigen publiek de maat van Essevee. Royal Antwerp FC schakelde R. Union SG uit. Beide ploegen wonnen hun thuismatch met het kleinste verschil, waarna de Great Old zich in een bloedstollende penaltyreeks verzekerde van het tweede finaleticket.

KV Mechelen en R. Antwerp FC strijden op 30 april op de Heizel om de Croky Cup. Malinwa stond al zes keer in de finale, waarin het twee keer aan het langste eind trok. Het stamnummer 1 zette de Croky Cup al drie keer op haar palmares en staat straks voor de vijfde keer in de finale.

© GVG

KV Mechelen speelt 'thuis'

Bij een loting die vrijdag werd uitgevoerd, kwam KV Mechelen als thuisteam uit de bus. De bezoekende ploeg wordt R. Antwerp FC. Dat heeft bijvoorbeeld impact op de toewijzing van de kleedkamers, maar ook op de truitjes die gedragen worden tijdens de finale. Extra praktische informatie over de bekerfinale volgt spoedig. De ticketverkoop zal via de clubs zelf verlopen.