KVC Westerlo op een zucht van de titel

© PCR

Zaterdagavond kan KVC Westerlo zich op het veld van Lommel SK tot kampioen kronen in de 1B Pro League. Bij winst in Limburg is de titel een feit voor de Kemphanen. Ook voor de tweede plek kan de 26e speeldag doorslaggevend zijn.

Op drie speeldagen van het einde is het verschil tussen leider KVC Westerlo en eerste achtervolger RWDM 7 punten. Het team van coach Jonas De Roeck heeft daardoor genoeg aan winst in en tegen Lommel om dit weekend al zeker te zijn van de titel en de rechtstreekse promotie naar 1A. Dat wordt geen makkelijke klus, want de Limburgers verloren al zes competitieduels niet meer. De laatste Lommelse nederlaag dateert van begin februari, destijds tegen… Westerlo (3-0).Een gelijkspel in het Soevereinstadion of zelfs een nederlaag, betekent minstens uitstel.

Maar ook in dat scenario kan zondag de titel gevierd worden in het Westelse Kuipje. RWDM kan het kampioensfeestje dit weekend enkel verpesten als de Brusselaars zondag winnen op het veld van KMSK Deinze. Een gelijkspel zou RWDM op 6 punten brengen maar dat is onvoldoende, omdat Westerlo dan altijd meer wedstrijden gewonnen heeft. Bij een gelijk puntentotaal maakt het aantal gewonnen duels het verschil. Mocht Westerlo tegen Lommel verliezen en RWDM klopt Deinze, dan kijken we voor de titelstrijd uit naar volgende week op de 27e speeldag.

Tweede plek

RWDM kan trouwens vrijdagavond al zeker zijn van de tweede plek in 1B, die kans geeft op promotie naar de Jupiler Pro League door middel van barrages. Als Waasland-Beveren punten laat liggen op bezoek bij Lierse K, is de tweede plek veilig voor RWDM. Bij Wase winst, moeten de Brusselaars zondag winnen om het ticket voor de barrages dit weekend al veilig te stellen.

Tot slot valt zondag wellicht ook het doek voor RE Virton. Enkel winst tegen Excel Mouscron en een Lommelse nederlaag volstaan om de degradatie dit weekend af te wenden.

Gerelateerde artikels