Kwartfinales Proximus ePro League

De kwartfinales van de Proximus ePro League zijn afgerond! De e-players bekampten elkaar over twee wedstrijden en de 4 winnaars die doorstoten naar de halve finales zijn gekend.

SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht

Geoffrey Meghoe van SV Zulte Waregem was de e-player die als eerste eindigde in het reguliere klassement van de ePro League en was daarmee een van de topfavorieten voor de eindwinst. In de kwartfinale stond hij tegenover Zakaria Bentato, de e-player van RSC Anderlecht die Meghoe in de reguliere competitie wist te kloppen.

Ook in de kwartfinales bleek Bentato het zwarte beest van Meghoe. Over twee wedstrijden heen was er geen verschil tussen beide spelers, maar in de derde wedstrijd met het “Golden Goal”-principe kon Bentato als snelste scoren. De e-player van RSCA stoot door naar de halve finale.

STVV – OH Leuven

In de 2e kwartfinale van de Proximus ePro League stonden Elias Bray van STVV en Reinout “Eonel” Schols van OH Leuven tegenover elkaar. Elias Bray eindigde als 2e in de reguliere competitie, terwijl Schols zich op de laatste speeldag op het nippertje kon plaatsen voor de kwartfinales.

In de heenwedstrijd was Schols de sterkste. De e-player won met 0-1 van zijn tegenstander. Elias Bray moest alles op alles zetten in de terugwedstrijd, maar daarin won geen van beide. Schols hield Bray op een 1-1 gelijkspel en plaatste zich zo voor de halve finales. Naast de leider haalt dus ook de vicekampioen van de reguliere competitie de halve finales niet.

Sporting Charleroi

Met de confrontatie tussen Florian Van Damme van Sporting Charleroi en Quentin Vande Wattyne van Standard de Liège vond er in de kwartfinale een echte Waalse clash plaats.

In de eerste game trakteerden de e-players de kijkers op een doelpuntenfestijn: de heenwedstrijd eindigde op 5-5. In de terugwedstrijd moest alles dus beslist worden, maar ook daar was er na een 3-3 gelijkspel geen winnaar te bespeuren. Opnieuw was een derde wedstrijd met het “Golden Goal” principe nodig. Florian Van Damme maakte het eerste doelpunt. en stoot zo door naar de halve finales.

Standard de Liège

De laatste kwartfinale was er één tussen Manse Bogaerts (KV Kortrijk) en Alexander Zimet (Royal Antwerp FC).

In de heenwedstrijd had Manse Bogaerts al een ijzersterke uitgangspositie bij elkaar gevoetbald. De e-player van KV Kortrijk won met 3-0 en zo stond Zimet voor een loodzware opdracht. De terugwedstrijd eindigde uiteindelijk op een 2-2 gelijkspel, waardoor Manse Bogaerts de 4e halve finalist is. Hij neemt het daarin op tegen Bentato van RSC Anderlecht. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Reinout Schols (OH Leuven) en Florian Van Damme (Sporting Charleroi).

Gerelateerde artikels