Landskampioen Genk en KV Kortrijk openen de Jupiler Pro League 2019-2020

© (c) Peter De Voecht / PhotoNews

In het Belgian Football Centre in Tubeke is de kalender van de Jupiler Pro League 2019-2020 voorgesteld. Landskampioen KRC Genk heeft de eer om de Jupiler Pro League 2019-2020 te openen. Download de hele kalender onderaan dit artikel!

Genk krijgt op vrijdagavond 26 juli om 20u30 het bezoek van KV Kortrijk in de Luminus Arena. Vicekampioen Club Brugge start de nieuwe competitie op zaterdagavond 20u30 met een bezoek aan Waasland-Beveren*. Vincent Kompany voert voor het eerst zijn paars-witte manschappen aan op zondag 28 juli om 14u30 in het eigen Astridpark tegen KV Oostende.

Verder staan op zaterdag Zulte Waregem - KV Mechelen*, Cercle Brugge - Standard en STVV - Moeskroen op het programma. Op zondag kruisen Sporting Charleroi en KAA Gent om 18u de degens, Eupen mag de eerste speeldag afsluiten met een thuiswedstrijd tegen Antwerp (20u).

TOPMATCHEN

De eerste echte kraker van de nieuwe competitie is op vrijdag 23 augustus om 20u30 (speeldag 5). Dan neemt Genk het op tegen Anderlecht, meteen een stevige test voor Mazzu én Kompany. Een speeldag later is het opnieuw money time voor de Limburgers, dan wacht er een verplaatsing naar Club Brugge op 1 september. Die dag is het meteen de eerste Super Sunday want Anderlecht speelt om 18u de Clasico tegen Standard.

Twee speeldagen later mogen we opnieuw een kolkend Jan Breydelstadion verwachten voor de klassieker tussen Club Brugge en Anderlecht.

* ONDER VOORBEHOUD

Het beroep dat aanhangig is gemaakt bij het BAS door een aantal betrokken clubs in Operatie Schone Handen, werkt opschortend. Bij de opmaak van de kalenders voor het nieuwe seizoen is dan ook het sportieve resultaat van het afgelopen seizoen aangehouden. Op 15 juli moet de definitieve samenstelling van de kalender vast staan.

Dankzij de Pro League is er bij de opmaak van de kalender telkens rekening gehouden met de desiderata van zowel de lokale politie van de clubs die in 1A als in 1B kunnen belanden (KV Mechelen, Beerschot, Lokeren, Waasland-Beveren). In de kalender kan dan ook makkelijk de ene club door de andere vervangen worden zonder dat er dagen of uren moeten aangepast worden. Een waar huzarenstukje van kalendermaker Nils Van Branteghem.

Pierre François, CEO van de Pro League, toonde zich kordaat bij aanvang van de kalendervoorstelling: "Ik ga niet akkoord met de wijze waarop de Pro League de voorbije weken werd neergezet. Er is geen chaos. We zijn er zelfs in geslaagd één kalender te maken, voorlopig in functie van de sportieve resultaten. Dat hangt af van de tuchtprocedures die lopen en waar wij als organisatie helemaal buiten staan. De diverse instanties doen daar hun werk, wij laten hen ook de ruimte daartoe. Maar iedereen moet er wel rekening mee houden dat de UEFA op 11 juli - twee weken voor de heenwedstrijd van Antwerp of Gent in de tweede voorronde van de Europa League ? wil weten welke van de twee clubs het wordt."

Gerelateerde artikels